Гусєв Анатолій Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анатолій Олексійович Гусєв
Anatoli Alekseevic Goussev
Основна інформація
Дата народження 10 липня 1960(1960-07-10) (63 роки)
Місце народження Дніпропетровськ
Роки активності 1987 - до сьогодні
Громадянство СРСР СРСР Італія Італія
Національність українець
Професії співак
Освіта Державна консерваторія
Узбекистану імені Мухтара
Ашрафі, (1982 - 1987)
Академія мизики бароко
в Sable-sur-Sarte(Франція)
Академія музики в Озимо
(1992 - 1994, Італія)
Співацький голос тенор
Інструменти фортепіяно
Жанр класика
Колективи Музична академія на
Форо Бонапарт(1994 - 2002),
Музична академія імені
Гаетано Доніцетті (2002),
Музична приватна школа
на Форо Бонапарт
goussev.it

Анатолій Олексійович Гусєв (рос. Анатолий Алексеевич Гусев, італ. Anatoli Alekseevic Goussev, 10 липня 1960, Дніпропетровськ, Україна) — радянський співак спеціалізувався, як легкий россінієвський тенор і виконавець музики бароко, маестро оперного співу професор техніки співу, (Мілан, Італія).

У дитинстві[ред. | ред. код]

Анатолій Гусєв народився 10 липня 1960 року у Дніпропетровську. І перші півроку його біографії пройшли у місцевості Нові Кодаки на вулиці Петра Андрійовича Курочкіна (сучасна вулиця Семена Барбадима), 28. Батько Олексія був людина військова, в Дніпропетровську служив недовго. Але дніпропетровську рідню не забував. У дитинстві Анатолій не раз гостював у бабусі з дідусем.

Навчання[ред. | ред. код]

У 1977 році Анатолій вступив у Каспійське вище військово-морське Червонопрапорне училище імені С. М. Кірова, на штурманський факультет, зараз Азербайджанське вище військово-морське училище, який закінчив в 1982 році. У 1982 році вступив в державну консерваторію Узбекистану імені Мухтара Ашрафі [Архівовано 17 вересня 2011 у Wayback Machine.], на Факультет академічного співу та хорового диригування. Закінчив консерваторію в 1987 році. Після закінчення Академії музики бароко, в Sable-sur-Sante (Франція) та Академії музики міста Озімо (Італія), Анатолій спеціалізувався, як россініевський тенор і виконавець музики бароко, поєднуючи артистичну діяльність з викладацькою.

Репертуар[ред. | ред. код]

У репертуар Анатолія Гусєва входили такі опери як: «Фауст» — Шарля Гуно, «Севільський цирульник» та «Сорока — злодійка» — Джоаккіно Россіні, L'occasione, fa sl ladro («Випадок, який производить до крадіжок»), «Дон Жуан» — Вольфганга Амадея Моцарта, «Юлій Цезар» — Георга Фрідріха Генделя, «Королева фей» — Генрі Перселя і інших опер.

У Мілані[ред. | ред. код]

З 1994 році Анатолій Гусєв працює професором музичної академії на Форо Бонапарт, а з 2002 році завідувач секцією камерного співу музичної академії імені Гаетано Доніцетті. Тепер він живе в Мілані де, він заснував приватну школу оперного співу, багато випускників і учнів-стажерів, які співають у найзнаменитіших театрах Європи: Ла Скала, Римська Опера, Лічео (Барселона), Гранд - опера, а також в оперних театрах Турина, Трієста, Флоренції, Верони, Мангейма та багатьох інших.

Учні маестро Гусєва[ред. | ред. код]

Серед його учнів і співаків, що стажувалися, одержали міжнародну популярність, такі оперні та камерні співаки як Ельдар Алієв (бас) [Архівовано 23 вересня 2015 у Wayback Machine.], Фернандо Гуффі (баритон), Галина Шестерньова[недоступне посилання з липня 2019] (сопрано, місто Мангейм),Лавінія Бертотті (сопрано) [Архівовано 1 квітня 2016 у Wayback Machine.], Вітторіо Вітеллі (баритон) [Архівовано 1 квітня 2016 у Wayback Machine.],Мауро Вентурини (тенор) [Архівовано 2 квітня 2015 у Wayback Machine.], Номада Каулаус (сопрано), Юрій Алексєєв (тенор) та багато інших.

Участь у вокальних конкурсах[ред. | ред. код]

З 2001 року Анатолій Олексійович постійно бере участь як член журі в багатьох італійських і міжнародних вокальних конкурсах: HYPERION у Римі, Міжнародного конкурсу Montecorvino Opera Festsval Салерно в Неаполь, конкурс Lucino Neroni в Асколі Пічено. У 2005 й у 2006 рр. член журі Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Олени Василівни Образцової в Санкт - Петербурзі та Москві.

Посилання[ред. | ред. код]