Гірнича промисловість Гондурасу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гірнича промисловість Гондурасу

Загальна характеристика[ред. | ред. код]

Мінерально-сировинна галузь Гондурасу головним чином зосереджена на видобутку срібла, свинцево-цинкових руд, золота.

У золотовидобутку активною є компанія Francisco Gold Corp., але її акції викупила компанія Glamis Gold, що в перші роки XXI ст. є фаворитом у Центральній Америці. У 2001 р ця компанія здійснювала золотовидобувний проєкт San Martin і добула 114 216 унцій золота на рік. У 2002 р видобуток збільшено до 120 000 унцій золота. Компанія діє на відкритих розробках Palo Alto і на новій концесії Minitas, що розташована поблизу.

Компанія Maya Gold Ltd. веде дослідження на мідно-золотоносному порфіровому родовищі, які продовжаться до 2004 р. Зацікавлення в них виявляє Billiton-BHP. Попередні дослідження виявили два родовища – мідно-золото-порфірове “Los Lirios" і епітермальне “Rio Rico".

Країна залежить від імпортної нафти, але є декілька невивчених покладів нафти біля узбережжя Ла-Москітія, які розробляються компанією Texaco (500 тис. барелів щорічно). Активні сейсмічні дослідження показують перспективу видобування в регіоні до 20 тис. барелів нафти на добу.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Гірничий енциклопедичний словник : у 3 т. / за ред. В. С. Білецького. — Д. : Східний видавничий дім, 2004. — Т. 3. — 752 с. — ISBN 966-7804-78-X.
  • Білецький В. С., Гайко Г. І. Хронологія гірництва в країнах світу. — Донецьк : Донецьке відділення НТШ : Редакція гірничої енциклопедії : УКЦентр, 2006. — 224 с.
  • Гайко Г. І., Білецький В. С. Історія гірництва: Підручник. — Київ-Алчевськ: Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», видавництво «ЛАДО» ДонДТУ, 2013. — 542 с.