Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті
Загальна інформація

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті — колишній центральний орган виконавчої влади України (утворений 7 квітня 2011), діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури України. Укртрансінспекція України входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на автомобільному транспорті загального користування, на перевезення яким видано ліцензію, міському електричному, залізничному транспорті, експлуатації автомобільних доріг загального користування (далі — автомобільний, міський електричний, залізничний транспорт та ведення дорожнього господарства).

З 12 березня 2014 головою інспекції був Черненко Валерій Михайлович[1].

10 вересня 2014 р. було прийнято Постанову Кабміну № 442, якою скасовано Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті. її правонаступник — Державна служба України з безпеки на транспорті[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 березня 2014 року № 188-р «Про призначення Черненка В.М. Головою Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті».
  2. Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади: Кабінет Міністрів України; Постанова, Схема від 10.09.2014 № 442. Архів оригіналу за 25 листопада 2016. Процитовано 23 березня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]