Джейсон Еверман

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джейсон Еверман
Jason Everman
Основна інформація
Повне ім'я Джейсон Марк Еверман
Дата народження 16 серпня 1967(1967-08-16) (56 років)
Місце народження Кадьяк, Аляска
Роки активності 1989 — тепер. час
Громадянство США США
Національність Американець
Професія Музикант, рейнджер
Освіта Columbia University School of General Studiesd
Інструменти Гітара, бас-гітара, ударні
Жанри альтернативний рок
Колективи Nirvana
Soundgarden
OLD[en]
Mind Funk
Лейбли Sub Pop
CMNS: Файли у Вікісховищі

Джейсон Еверман (англ. Jason Everman);нар. 16 серпня 1967) — американський гітарист, який грав з гуртами Nirvana та Soundgarden. Зараз вивчає філософію в Колумбійському університеті[1].

Nirvana[ред. | ред. код]

Еверман приєднався до Nirvana 1989 року як другий гітарист. Він зазначений на альбомі Bleach як другий гітарист, хоча насправді не брав участь в записі. Його ім'я було згадано лише через те, що він заплатив $606.17 за запис альбому. Гроші йому так ніколи і не повернули. Еверман гастролював з гуртом влітку 1989 року в підтримку альбому Bleach. В той час коли він грав з Nirvana, він використовував гітари Fender, переважно Fender Telecaster. Гру Евермана можна почути у пісні «Do You Love Me?» гурту Kiss, яка була випущена на альбомі Hard to Believe: Kiss Covers Compilation[2] і в пісні «Dive», випущеної на збірнику With The Lights Out. Обидві пісні були записані в червні 1989 року.

Soundgarden[ред. | ред. код]

Еверман пішов з Nirvana в липні 1989 року і незабаром приєднався до гурту Soundgarden як басист. Єдиний трек, записаний гуртом з Еверманом — кавер на пісню Come Together гурту The Beatles, який з'явився на міні-альбомі Loudest Love. Евермана також можна побачити на відео гурту Louder Than Live[en]. Еверман був звільнений з гурту в середині 1990 року, коли Soundgarden закінчили свій тур в підтримку Louder Than Live.

За словами Курта Кобейна, Еверман в музичному, і візуальному плані тяжів до важкого металу. Курт казав що вони розійшлися в музичних смаках, Джейсон хотів грати поважче та постійно намагався вставити метал-елементи в музику гурту, Кобейн ж не любив метал. Так само Курта дратувало типова для металістів поведінка Джейсона під час виступів, постійна тряска головою, спеціальні стійки і тд.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rebecca Mead (10 листопада 2008). Theatre Of War. The New Yorker. Архів оригіналу за 22 лютого 2014. Процитовано 26 березня 2009. 
  2. AllMusic review. Процитовано 15 січня 2009. 

Посилання[ред. | ред. код]