Джеф Амент

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джеф Амент
Jeremy Allen Ament
Основна інформація
Повне ім'я Jeremy Allen Ament
Дата народження 10 березня 1963(1963-03-10) (61 рік)
Місце народження Гавер, Монтана, США
Роки активності 1981 — тепер. час
Громадянство США США
Національність американець
Професія гітарист
Освіта Університет Монтаниd
Інструменти бас-гітара
Жанри альтернативний рок
Колективи Pearl Jam
Лейбли J Records
Автограф
pearljam.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Джефф Аллен Амент (англ. Jeff Allen Ament; нар. 10 березня 1963) — американський рок — музикант, бас-гітарист, один із засновників гурту Pearl Jam.

Біографія[ред. | ред. код]

Амент народився в Гавері Монтані і ріс в невеликому містечку Біг Сенді, де і почав грати на бас-гітарі, ще будучи підлітком. Після того, як його відрахували з Університету Монтани, він перебрався в Сієтл разом зі своєю групою Deranged Diction. Там він познайомився зі Стоуном Госсард і Стівом Тернером і незабаром став членом їхньої команди Green River. Група випустила кілька альбомів, але в 1987 році розпалася через внутрішні розбіжності.

Амент і Госсард вирішили продовжити грати разом і, закликавши до себе вокаліста Malfunkshun Ендрю Вуд а, заснували команду Mother Love Bone. У 1989 році група записала EP, дуже добре прийнятий критиками і слухачами і готувалася до випуску дебютного альбому «Apple», але трагічна смерть Вуда в 1990 році поклала кінець цій перспективній команді.

Незабаром після цього Амент c Госсард взяли участь у проєкті Кріса Корнелла Temple Of The Dog, створеному в пам'ять про Вуді, де також брав участь і Едді Веддер, майбутній вокаліст Pearl Jam, який виконав пісню «Hunger Strike». Після запису альбому Temple Of The Dog Амент і Госсард спільно з Майком Маккріді заснували групу Pearl Jam, в якій Амент грає донині.

У 1999 році Амент створив сайд-проєкт Three Fish.

Групи[ред. | ред. код]