Джорді Вайт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джорді Вайт
Основна інформація
Дата народження 20 червня 1971(1971-06-20) (52 роки)
Місце народження Помптон-Лейкс, Пассаїк, Нью-Джерсі, США
Роки активності 1989 — тепер. час
Громадянство США
Професії басист, гітарист, автор пісень, композитор
Освіта J. P. Taravella High Schoold
Інструменти гітара, бас-гітара, вокал[d] і клавішні музичні інструменти
Жанри альтернативний рок, Індастріал-рок, альтернативний метал, Індастріал-метал і традиційний хеві-метал
Лейбли Nothing Records і Interscope Records
basetendencies.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Джорді Осборн Вайт (англ. Jeordie Osbourne White; нар. 20 червня 1971 року), раніше відомий під псевдонімом Twiggy Ramirez, наразі просто Twiggy — американський музикант і вокаліст Goon Moon. Раніше співпрацював як басист з NIN та A Perfect Circle. Колишній басист/гітарист гурту Marilyn Manson.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Народився у Нью-Джерсі, але переїхав до Флориди. Має трьох братів. За походженням — наполовину італієць, наполовину шотландець.

У дитинстві захоплювався Motley Crue, Van Halen та Iron Maiden. Почав грати на гітарі у 13 років, приєднався до свого першого гурта (The Ethiopians) ще до досягнення 15 років.

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

Перша група, до якої він приєднався, виконувала переважно кавери пісень. У період з 1989 по 1993 грав на ритм-гітарі та бас-гітарі.

(1993—2002) Marilyn Manson[ред. | ред. код]

Вайт познайомився з Брайаном Г'ю Ворнером (нині відомим як Marilyn Manson) у музичні крамниці, де продавав платівки. У них виявилося багато спільного. Він приєднався до Брайанової групи (яка тоді називалася Marilyn Manson and the Spooky Kids) у 1994 після вигнання з колективу гітариста Ґіджета Ґейна. Вайт отримав псевдонім Twiggy Ramirez, утворений від імені ікони 60-х моделі Твіґґі та прізвища американського серійного вбивці Річарда Раміреза.

Ним були написані практично всі гітарні партії Триптиху (так у середовищі фанів Marilyn Manson прийнято називати три альбоми — Antichrist Superstar, Mechanical Animals та Holy Wood).

(2003—2007) Кар'єра після Marilyn Manson[ред. | ред. код]

Після полишення Marilyn Manson Вайт спробував пройти прослуховування на місце басиста до Metallica, але невдало. Співпрацює з A Perfect Circle (сторонній проєкт учасників Tool) як бас-гітарист.

Бере участь у записі платівки With Teeth NIN, у 2005—2006 долучається до промо-туру. Створює власний проєкт Goon Moon.

(2008) Повернення до Marilyn Manson[ред. | ред. код]

9 січня 2008 року Мерилін Менсон на своїй сторінці у MySpace повідомляє про вихід зі складу групи басиста Тіма Сколда і повернення Твіґґі. Ця інформація була підтверджена також на офіційному сайті групи. Вайт брав участь у записі останнього альбому (The High End of Low) та турі на його підтримку. Втім, він не полишає свого проєкту Goon Moon.

У одному з своїх інтерв'ю Вайт зазначив, що він збирається взяти участь у записі восьмої платівки гурту.

Посилання[ред. | ред. код]