Костюк Дмитро Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Дмитро Костюк)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Костюк
Народився 10 квітня 1965(1965-04-10) (59 років)
с. Ворожба Сумської обл.
Країна  СРСР
 Україна
Національність українець
Місце проживання Київ
Діяльність музичний продюсер
Відомий завдяки «Biz-TV», «ВІА Гра»
Alma mater Дніпровський державний медичний університет
Роки активності 1996 — тепер. час
У шлюбі з Євгенія Власова (колишня)

Дмитро Дмитрович Костюк (10 квітня 1965, с. Ворожба Сумської обл.) — український музичний продюсер, директор та засновник каналу Biz-TV.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 10 квітня 1965 року в селі Ворожба Лебединського району на Сумщині. Потім батьки переїхали до Херсонської області, в селище Горностаївка.

Навчався у Дніпропетровському медичному інституті. За фахом стоматолог, але не працював за професією. В кінці 1980-х, на початку 1990-х продюсував дніпропетровський рок-гурт ТОК.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У пострадянський час став бізнесменом. 1995 року створив продакшн-студію «БІЗ-ТВ», яка першою в Україні спеціалізувалася виключно на музичних програмах. 2007 року музична студію було реорганізовано в телеканал Biz-TV.

Разом з Костянтином Меладзе займався створенням гурту «ВІА Гра», його було створено 2000-го. Саме Костюку належить ідея створення гурту, в якій чарівні дівчата виконують мелодійні, гарні пісні. Як зазначено на сайті гурту «ВІА Гра», йому знадобилося кілька років, щоб переконати свого найкращого друга |Костянтина Меладзе присвятити себе цьому проекту, але він, урешті-решт, знайшов потрібні слова, і результат виявився дуже успішним. Дівчачий гурт був створений у 2000 р., і протягом 10 років поспіль «ВІА Гра» залишається одним з найпопулярніших проектів в українському і російському шоу-бізнесі.

До 2008 року був одружений з українською поп-співачкою Євгенією Власовою, яку теж продюсував. Від цього шлюбу виховує доньку Ніну.

Посилання[ред. | ред. код]