Доброта (холдингова компанія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Доброта
Тип Закрите Акціонерне Товариство
Форма власності закрите акціонерне товариство
Галузь Автомобільна промисловість
Засновано 2002
Штаб-квартира Україна Україна Дрогобич
Продукція автобуси

ЗАТ «Холдингова компанія „Доброта“» — українське автомобілебудівне підприємство в місті Дрогобичі. Випускає малими серіями автобуси «Бескид».

Історія заводу[ред. | ред. код]

Підприємство вперше представило свій автобус Бескид-3232 на Київському автосалоні «SIA 2002» в 2002 у.

6,8-метровий автобус побудований на шасі російської вантажівки ЗІЛ-5301 «Бичок». Кузов — оригінальний каркасний, власного виготовлення. Салон розрахований на 39 пасажирів (17 сидячих місць), двері — з пневмоприводом. Задня підвіска — пневматична оригінальна, підтримуюча кліренс незалежно від ступеня навантаження. Двигун від «Бичка» — дизель Д245.12 в 109 к.с. Максимальна швидкість машини — 90 км/год.

На наступний рік на черговому Київському автосалоні «SIA 2003» була представлена ​​міжміська модифікація автобуса Бескид-3222. 3, розрахована на 23 сидячих і 8 стоячих місць. Міжміський автобус на відміну від попередньої модифікації мав звичайну ресорну підвіску заднього моста.

Підприємство заявило про готовність випускати до 750 автобусів «Бескид» в рік. Однак, у зв'язку з припиненням роботи заводу ЗІЛ, поставки шасі вантажівки ЗІЛ-5301 для автобусів стали неможливими, і компанія повністю зосередилася на роботі над новим безкапотних автобусом Бескид-3233 на базі китайського шасі. Відомостей про випуск автобусів «Бескид» в 20092011 рр. немає.

Продукція[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]