Дракула 2000

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дракула 2000
Dracula 2000
Жанр жахи
трилер
драма
Режисер Патрік Люссьє
Продюсер В.К. Бордер
Джоель Сойзон
Деніел К. Арредондо
Сценарист Джоель Сойзон
Патрік Люссьє
На основі Дракула
У головних
ролях
Джерард Батлер
Крістофер Пламмер
Джонні Лі Міллер
Джастін Уодделл
Коллін Фіцпатрік
Дженніфер Еспозіто
Омар Еппс
Шон Патрік Томас
Денні Мастерсон
Локлін Манро
Оператор Peter Paud
Композитор Марко Белтрамі
Кінокомпанія Dimension Films
Дистриб'ютор Miramax Films і Netflix
Тривалість 99 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2000
IMDb ID 0219653
Наступний Dracula II: Ascensiond
miramax.com/movie/dracula-2000

«Дракула 2000» (або «Дракула 2001» в деяких країнах) — американський фільм жахів, який намагається перенести історію Дракули в стилі сучасного молодіжного фільму жахів. У фільмі знімаються зірки поп-культури і, можливо, наймолодший актор у ролі Дракули у великому фільмі. Цей фільм представляє унікальну історію походження Дракули, що відрізняється від інших вампірських фільмів. У фільму існує два продовження, «Дракула 2: Піднесення» і «Дракула 3: Спадщина».

Зміст[ред. | ред. код]

Фільм починається в сучасному Лондоні, де група злодіїв проникає в магазин антикваріату в Карфакському абатстві. Пробравшись в добре захищене сховище, вони очікують знайти скарб. Але замість цього вони виявляють наглухо замкнену труну. При спробі посунути її вони активізують пастки, які жорстоко вбивають двох грабіжників. Інші злодії вважають, що якщо труна так сильно захищена, то в ній, напевно, міститься щось дуже цінне. Але надалі виявляється, що в труні лежить тіло дрімаючого графа Дракули. Також стає відомо, що Карфакське абатство належить давньому ворогові Дракули, Абраму Ван Хельсинг, який після того, як йому вдалося зловити це істота більше ста років тому, робив собі ін'єкції крові вампіра, відфільтрованої п'явками. Його бажанням було і залишається знайти спосіб убити це безсмертне чудовисько.

Під час перевезення труни в США на літаку одному із злодіїв вдається відкрити труну, тим самим він звільняє Дракулу. Граф нападає на всіх, включаючи пілота літака, після чого літак падає в болота Луїзіани. Переживши катастрофу і напавши на місцеву репортершу, Дракула направляється в Новий Орлеан, де проживають дочка Ван Хельсинга Мері і її подруга Люсі. Тим часом Ван Хельсинг і його помічник Саймон направляються в США, щоб повернути вампіра у свою труну.

Наприкінці фільму Дракула кусає Мері і показує їй в баченні своє походження. Виявляється, Дракула є ніким іншим, як Юдою Іскаріотом, проклятим вічно блукати по землі в покарання за зраду Ісуса, адже навіть пекло відмовився прийняти його. Це пояснює відому неприязнь вампірів до християнської іконографії і сріблу, адже Юда отримав тридцять срібняків за зраду Христа.

Тим часом, дівчата — вампирши зуміли зловити Саймона і надають його Мері як її перший жертву. Вона робить вигляд, що кусає його, і просить Дракулу, щоб він дав їй відрубати Саймону голову, адже він ніколи не перестане полювати на вампірів. Замість цього вона відрубує голову вампіршу — Люсі і б'ється з Дракулою. Саймон вступає в сутичку з колишньою секретаркою Ван Хельсинга, теж стала вампіршей, і відрубує їй голову. Зрештою Мері раптово згадує, що, коли в баченні Юда повісився на осиковому дереві, його мотузка порвалася, і він не встиг перейти грань життя і смерті. Вона вистачає найближчий металевий трос і обмотує його навколо шиї вампіра перш, ніж стрибнути з ним з даху. Дракула зависає на тросі, а Мері падає на землю, але виживає завдяки тому, що вона вже не людина. Перш, ніж Дракула згорає від ранкового сонця, він відпускає Мері, перетворюючи її назад в людину.

Мері і Саймон стають хранителями попелу Дракули.

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джерард Батлер Дракула / Юда Іскаріот Дракула / Юда Іскаріот
Джастін Уодделл Мері Хеллер / Мері Ван Хельсинг Мері Хеллер / Мері Ван Хельсинг
Джонні Лі Міллер Саймон Шепард Саймон Шепард
Крістофер Пламмер Меттью / Абрагам ван Хелсінг Меттью / Абрагам ван Хелсінг
Коллін Фіцпатрік Люсі Вестерман Люсі Вестерман
Дженніфер Еспозіто Соліна Соліна
Денні Мастерсон Найтшейд Найтшейд
Джері Райан Валері Шарп Валері Шарп
Лохлін Мунро Едді Едді
Омар Еппс Маркус Маркус
Шейн Вест J.T. J.T.
Натан Філліон отець Девід отець Девід
Девід Дж. Френсіс Ісус Христос Ісус Христос

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]