Дівчина з пістолетом

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дівчина з пістолетом
італ. La ragazza con la pistola
Жанр комедія
Режисер Маріо Монічеллі
Продюсер Джанні Ект Лукаріо
Сценарист Родольфо Сонего
Луїджі Маньї
Рональд Гарвуд
У головних
ролях
Моніка Вітті
Карло Джуффре
Стенлі Бейкер
Корін Редгрейв
Оператор Карло Ді Пальма
Композитор Пеппіно де Лука
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 102 хв.
Мова італійська
Країна Італія Італія
Рік 1968
IMDb ID 0063485
CMNS: Дівчина з пістолетом у Вікісховищі

Дівчина з пістолетом (італ. La ragazza con la pistola) — італійська кінокомедія випущена 22 серпня 1968 року, з Монікою Вітті у головній ролі. Фільм номінувався на «Оскар» як найкращий іноземний фільм.

Сюжет[ред. | ред. код]

З багажу у молодої сицилійки Ассунти Патане (Моніка Вітті) - один пістолет. Пишновусий і блудливий Вінченцо Макалузо викрав її, збезчестив і втік. Позбавлена ​​братів, які б убили його, Ассунта під напуття села покидає берег рідної Сицилії, щоб власноручно звершити кровну помсту. Шлях месниці належить неблизький - слід веде у Лондон.

Історія[ред. | ред. код]

За шість десятиліть режисерської практики Маріо Монічеллі зняв у своїх картинах найкращих акторів Італії, під час даючи їм непоганий шанс піти від однотипних ролей. Так сталося з Монікою Вітті, якій Монічеллі запропонував зіграти героїню комедії «Дівчина з пістолетом», абсолютно не схожу на її ролі в стрічках Мікеланджело Антоніоні. І пристрасна сицилійка, яка переслідує невірного коханця, стала однією з найкращих ролей в кар'єрі актриси. Картина отримала «Оскара» як найкращий іноземний фільм. Моніка Вітті отримала нагороду як найкраща актриса на МКФ в Сан-Себастьяні.

Актори[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]