Діловий центр (станція метро, Калінінсько-Солнцевська лінія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Діловий центр
8A Солнцевська лінія
Загальні дані
Тип колонна трипрогінна мілкого закладення
Глибина закладення 30 м
Кількість 1
Тип острівна
Форма пряма
Довжина 164 м
Ширина 14,9 м
Дата відкриття 31 січня 2014
Пересадка на Виставкова
Діловий центр
Тестовська
Тестовська
автобусна зупинка с344
Виходи до Афімолл
Час відкриття 5:30
Час закриття 1:00
Код станції ДЦ
Мапа
Солнцевська лінія
     
Парк Перемоги
ССГ до АПЛ
Мінська
Ломоносовський проспект
Раменки
Озерна
Говорово
Солнцево
Боровське шосе
Новопередєлкіно
Рассказовка
Оборотні тупики
Пихтіно
Аеропорт Внуково

«Діловий центр» (рос. Деловой центр) — станція Солнцевської лінії Московського метрополітену. Станція є пересадною на станцію «Виставкова» Філівської лінії та однойменну станцію Великої кільцевої лінії. Станція відкрита у складі дистанції «Парк Перемоги» — «Діловий центр» 31 січня 2014, як перша черга Солнцевського радіусу метро[1].

Технічна характеристика[ред. | ред. код]

Конструкція станції — колонна трипрогінна мілкого закладення (глибина закладення — 30 м). Побудована за індивідуальним проектом відкритим способом з монолітного залізобетону. Станція є частиною єдиного комплексу з 3 розташованих паралельно одна одній станцій, сполучених пішохідною галереєю.

Колійний розвиток[ред. | ред. код]

Станція з колійним розвитком — 5 стрілочних переводів, 1 станційна колія для обороту рухомого складу і ССГ до Великої кільцевої лінії.

Вестибюлі і пересадки[ред. | ред. код]

Одночасно з введенням станції в експлуатацію відкритий також західний вестибюль з організацією входу та виходу пасажирів на територію торгово-розважального центру «Афімолл».

Пересадки[ред. | ред. код]

Історія[ред. | ред. код]

Платформи станції «Виставкова» і обох станцій «Діловий центр» були спорудженні у конструкціях під час будівництва Центрального ядра Московського Міжнародного Ділового Центру Москва-Сіті у 1999—2004 роках. Платформа «Виставкової» (верхній ярус) була відкрита у 2005 році, одну з платформ «Ділового центру» (нижній ярус) відкрили у 2014 році у складі Солнцевської лінії.

16 березня 2017 станція запрацювала у повному обсязі через відкриття відкриття трьох станцій Солнцевського радіусу. Оскільки оборотний тупик знаходиться на дільниці між цією станцією і станцією «Парк Перемоги», потяги прибувають на станцію обома тунелях з боку «Парку Перемоги». Через це на станції частково присутній лівосторонній рух: потяг відходить на оборот по лівій колії в сторону «Парку Перемоги», а повертається по правій.

Станція «Діловий центр» Солнцевської лінії розташована південніше «Виставкової» і північніше «Ділового центру» Великої кільцевої лінії.

Примітки[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Діловий центр (станція метро, Калінінсько-Солнцевська лінія)

  1. У Москві відкрито станцію метро «Діловий центр». Mail.ru. 31 січня 2014. Архів оригіналу за 2 лютого 2014. Процитовано 31 січня 2014. (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]

Попередня станція Лінія Наступна станція
Кінцева   Солнцевська лінія   Парк Перемоги