Ервін Катона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ервін Катона
Ервин Катона
Загальна інформація
Національність Серб
Громадянство  Сербія
Місце проживання Суботиця
Народження 5 січня 1977(1977-01-05) (47 років)
Суботиця, Югославія
Зріст 188 см
Вага 155 кг
Вебсторінка Офіційний вебсайт
Спорт
Країна Сербія
Вид спорту Стронґмен
Участь і здобутки
CMNS: Ервін Катона у Вікісховищі

Ервін Катона (серб. Ервин Катона, нар. 5 січня 1977, Суботиця, Югославія) - югославський та сербський ломус. Відомий своїми виступами на турнірі Найсильніша Людина Світу.

Життєпис[ред. | ред. код]

Зайняття спортом почав з кікбоксинґу. Згодом, у віці 25 років почав тренування з вагою. Вже незабаром завоював ряд балканських нагород і став Найсильнішою Людиною Сербії.

Згодом Ервін став спільчанином Міжнародної Спілки Ломусів. На початку 2009 року під змагань Ліґи Чемпіонів зі Стронґмену у своєму рідному місті Ервін пошкодив біцепс. Не зважаючи на це Катона встиг відновитися вчасно і зміг змагатися за титул Найсильнішої Людини Світу 2009 на Мальті однак дійти до фіналу він так і не зміг. Наступного року він посів сьоме місце. Того ж 2010-го він зумів покращити своє становище трьома вражаючими перемогами у Лізі Чемпіонів зі Стронґмену у Болгарії, Сербії та Словаччині. В 2010 посів друге місце SCL після Террі Голландса.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Ервін є власником власної зали для тренувань в рідній Суботиці. Саме відкриття зали він називає своїм найбільшим досягненням. 25 квітня 2009 в Мілані, Італія він встановив рекорд який було занесено до Книги рекордів Гінесса.

Особисті показники[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Сторінка на сайті www.theworldsstrongestman.com присвячена Ервіну [Архівовано 24 квітня 2015 у Wayback Machine.]