Еркулес (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Еркулес (Аліканте))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іспанія «Еркулес»
Повна назва Hércules de Alicante
Club de Fútbol, S.A.D.
Прізвисько Herculanos, Blanquiazules
Засновано 1922
Населений пункт Аліканте, Іспанія Іспанія
Стадіон «Хосе Ріко Перес»
Вміщує 30 000
Президент Іспанія Карлос Ґарсія-Петруза
Головний тренер Іспанія Маноло Діаз
Ліга Сегунда Б, Група 3
2017–18 10-те
Домашня
Виїзна

«Еркулес» (ісп. Hércules) — професійний іспанський футбольний клуб з міста Аліканте. Виступає у Сегунді Б. Домашні матчі проводить на стадіоні «Хосе Ріко Перес», який вміщує 30 000 глядачів.

Історія[ред. | ред. код]

Після першої появи в Ла Лізі в сезоні 1935-36 «Еркулес» протягом наступних сорока років буде балансувати між першим та третім дивізіонами, граючи в основному в Сегунді.

Після десяти сезонів за 12 років у вищому дивізіоні з 1974 по 1986 роки, в Прімері клуб з'явився знову аж у сезоні 1996-97, який запам'ятався завдяки двом чудовим вирваним «Еркулесом» у «Барселони» перемогам, що зрештою допомогло заволодіти чемпіонським титулом «Реалу».

У сезоні 2004-05, після п'яти років поспіль проведених у третьому дивізіоні «Еркулес» посів друге місце, підвищившись до Сегунди. Після трьох хороших сезонів у другому дивізіоні клуб ледь не повернувся у Ла Лігу в 2009 році, відставши на три очки від зайнявшого останнє четверте прохідне місце «Тенерифе».

Святкування повернення «Еркулеса» до Ла Ліги в 2010р.

Сезон 2009-10, в якому «Еркулес» вперше за 13 років виборов путівку у вищий дивізіон, виявився дуже драматичним для клубу: набравши однакову кількість очок з «Реал Бетісом» та «Леванте», «Еркулес» лише завдяки найкращим результатам в очних зустрічах зміг зайняти друге місце в Сегунді.

Початок сезону 2010-11 ознаменувався сенсаційною перемогою «Еркулеса» над «Барселоною» 2-0 на «Камп Ноу» завдяки шаленій формі Нельсона Вальдеса. Один рік, три місяці і 19 днів «Барса» не програвала на своєму полі до цього. Перед цією поразкою «Барселона» виграла останні 11 домашніх матчів, забиваючи не менше 3 м'ячів в останніх шести матчах і маючи 17-матчеву безпрограшну серію. Дивно, однак, це була третя поспіль перемога алікантійців над каталонцями (перші дві «Еркулес» здобув в обох зустрічах в чемпіонаті за 14 років до цього). Після солідно проведеного першого раунду за наступні 19 ігор команда опустилася в таблиці, зрештою вилетівши з дивізіону з 19-го місця.

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]