Живеш тільки двічі (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Живеш тільки двічі
You Only Live Twice
Жанр детектив, трилер
Режисер Льюіс Гілберт
Продюсер Альберт Брокколі і Harry Saltzmand
Сценарист Руалл Дал
На основі Живеш тільки двічі
У головних
ролях
Шон Коннері
Дональд Плезенс
Оператор Freddie Youngd
Композитор Джон Баррі і Леслі Брікассd
Художник Кен Адамd
Кінокомпанія United Artists
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 116 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія
Рік 1967
Кошторис 9 500 000 $
Касові збори 111 600 000 $[1] і 43 084 787 $[2][1]
IMDb ID 0062512
Попередній Кульова блискавка
Наступний Діаманти залишаються назавжди
CMNS: Живеш тільки двічі у Вікісховищі

«Живеш тільки двічі» (англ. You Only Live Twice)  — 5-й кінофільм про англійського суперагента Джеймса Бонда. Екранізація однойменної новели Яна Флемінга.

Сюжет[ред. | ред. код]

За час роботи Бонда в секретній службі у нього назбиралось багато ворогів і, щоб забезпечити життя агента, спецслужби інсценують убивство Бонда в номері гонконгівського готелю і похорон на борту корабля, де, як капітана третього рангу королівського ВМФ, його тіло скидають у море.

Терористи організації SPECTRE[en] за допомогою власного космічного корабля просто в космосі викрадають космічний корабель США з космонавтами на борту. Американський уряд звинувачує у викраденні Радянський Союз і лише представники Великої Британії пропонують не поспішати з висновками, поки їхній агент не розслідує цю справу. За їхніми даними об'єкт, який викрав корабель, приземлився десь в Японії. Саме туди й прямує Джеймс Бонд — агент 007. Там за допомогою багатого японця Тайгера Танакі і дівчат Аки і Кісси Сузукі він проводить розслідування, яке виводить його на великого японського підприємця Осато на одному з островів Японії. За допомогою літального апарата «Q», Бонд оглядає острів, де на нього нападають невідомі, але агентові 007 вдається відбитись.

Тим часом той самий об'єкт викрадає радянський космічний корабель. Радянський Союз звинувачує у викраденні американців, а американці вважають, що Радянський Союз навмисно інсценує викрадення. Дві наддержави близькі до війни. Таємничий корабель сідає на цьому острові, де його й помічає Бонд. Тим часом США планує запустити новий космічний апарат. У разі його викрадення почнеться нова світова війна між США і СРСР. Бонд швидко знаходить таємну базу СПЕКТРа, де й сідає космічний корабель. За допомогою людей Танаки, Бонд знищує базу терористів і їхній космічний корабель, запобігаючи тим самим світовій війні. Але «номер перший» СПЕКТРа, Блофельд убиває свого спільника Осато і втікає.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]


  1. а б The Numbers — 1997.
  2. Box Office Mojo — 1999.