Зальцбургринг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зальцбургринг (нім. Salzburgring) ― автодром в Атрії, біля Зальцбургу, Австрія.

Місце розташування Зальцбург, Австрія
Географічні координати 47°49′16″ п. ш. 13°09′34″ с. д.
Дата будівництва 1968 рік
Головні події ETCC
Довжина кола 4 200 м
К-сть поворотів 15

Історія[ред. | ред. код]

Зальцбургринг побудований в 1968 році, причому одночасно з А1-Ринг, в альпійській долині Нессль, поміж селами Коппель і Хофом на захід від Зальцбурга.

Траса складається із двох прямих: старт-фініш і задньої — із природними рельєфними особливостями, що робить 4,2 кілометрову трасу дуже швидкою і дуже не простою. Автодром дуже часто перебудовували для підвищення безпеки. В результаті на ній з'явилися уповільнюючі шикани, а також модифікована дренажна система, що було важко зробити через розташування траси в котловині.

Але такі особливості надають трасі особливого шарму — вона обступлена природними трибунами, саме на прямій старт-фініш.

В 1970-ті роки на трасі проводили Чемпіонат Європи в класі Формула-2, тут проводили свої тренування і пілоти Формули-1. Не оминали автодром і кузовні перегони. З 1971 року до середини 80-х років на трасі проводилися Гран-Прі Австрії в Чемпіонаті Світу з мотоциклетних перегонів, котрі збирали на трибунах до 100 тисяч глядачів.

У 80-ті на трасу приїжджав старий ДТМ, а у 90-ті Німецький Супертуринг (STW). Також проводили і мотоперегони чемпіонату світу по мотоперегонах до 1994 року.

Сучасність[ред. | ред. код]

Сьогодні організатори обмежили кількість змагань на трасі до 5-ти на рік. Окрім цього, на трасі проводять різноманітні клубні заходи, навчання і тренування водіїв, тощо.

Також на Зальцбургринзі проводять кожного року музичний фестиваль Frequency. До того ж, траса повністю самоокупна, причому приносить чималий прибуток в економіку регіону Зальцбурга, а експлуатація автодрому обходиться місцевим властям у півтора мільйона Євро на рік.

Орендний договір із землею Зальцбург продовжений до 2015 року. Крім цього, ведуться перемовини з товариством КТМ для використання ним траси для випробовування своєї техніки.

Посилання[ред. | ред. код]