Залізниця Сорокабана

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залізниця Сорокабана
Логотип
Зображення
Коротка назва EFS
Зазвичай використовуваний транспортний засіб Rail vehicles of Estrada de Ferro Sorocabanad
Країна  Бразилія
Розташування штаб-квартири Сорокаба
Замінений на Ferrovia Paulista S/Ad
На заміну Companhia Ytuana de Estradas de Ferrod і Sorocabana Railway Companyd
Дата офіційного відкриття 1875
Дата офіційного закриття 1971
Зображення дорожнього знака з назвою місця
Сторона залізничного руху праворучd[1]
CMNS: Залізниця Сорокабана у Вікісховищі

Залізниця Сорокабана (порт. Estrada de Ferro Sorocabana) — колишня залізниця в бразильському штаті Сан-Паулу та компанія, що керувала нею.

«Компанія залізниці Сорокобана» (Companhia Estrada de Ferro Sorocabana) заснована 2 лютого 1870 підприємцем австро-угорського походження Луїзом Матеусом Майлаським з капіталом у 1 200 млн реалів, поступово капітал збільшився до 4 млрд реалів. Перші поїзди почали рухатися по залізниці 10 липня 1875, тоді залізниця мала лише одну лінію між містом Сан-Паулу і залізничною системою Іпанема, перетинаючи місто Сорокаба.

Спочатку лінія була призначена для транспорту бавовнику, але потім переключилася на транспорт кави, головного продукту штату, а її лінія були продовжена до Ботукату. В 1919 система продовжена до муніципалітету Презіденті-Пруденті, а в 1922 — до Презіденті-Епітасіу, на березі річки Парана.

В 1920-х її найраніші ділянки почали переважно обслуговувати приміські поїзди. Дальні поїзди рухалися по системі до 1999, коли система була передана компанії Ferroban. Вантажні перевезення по більшій частині цієї системи продовжуються і зараз.

Примітки[ред. | ред. код]