Кайрос (видавництво)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Видавництво «Кайрос»
Тип Католицьке видавництво
Галузь Видавнича справа
Засновано 1993
Штаб-квартира Україна Україна 04119, Київ, вул. Деревлянська, 13
Ключові особи Петро Балог О. Р., головний редактор, Ґлодзь Галина, редактор
kairosbooks.com.ua

«Ка́йрос» (з грецької — благодатний час) — видавництво, засноване 1993 року при Київському коледжі Католицької Теології св. Томи Аквінського (сьогодні — Інститут релігійних наук святого Томи Аквінського в м. Києві, під патронатом Папського університету св.Томи Аквінського). Своїм декретом від 23 листопада 1993 року єпископ Києво-Житомирський Ян Пурвінський наділив Коледж видавничими правами. 19 січня 1994 року видавництво Коледжу передане Ордену Проповідників[1].

Основні видання[ред. | ред. код]

  • «Католицький Вісник» (всеукраїнський католицький двотижневик, видається з 1 листопада 1993 року)
  • журнал «Проповідник» (щомісячний катехетично-формаційний додаток до газети, станом на 2008 р. не випускається)
  • Бюлетень релігійної інформації (виходив раз на місяць, станом на 2008 р. не випускається)

Крім того, за ці роки видавництво «Кайрос» випустило українською та російською мовами багато книжок євангелізаційного та катехетичного характеру. У 1999 році було здійснено унікальне видання — «Церква Христова. 19201940 роки. Переслідування християн у СРСР» (мартиролог осіб, що переслідувались за віру в роки радянської влади).

У 2000 році у видавництві «Кайрос» (спільно з видавництвом «Свічадо») вийшов український переклад Енцикліки Івана Павла II «Fides et Ratio» («Віра і Розум»).

У 2008 році вийшов Компендіум соціальної доктрини Церкви. Український переклад компендіуму підготувала комісія Папської ради «Справедливість та мир» Української греко-католицької церкви та видавництво отців-домініканців «Кайрос» з благословення конференції римо-католицьких єпископів в Україні та синоду єпископів УГКЦ.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Видавництво Кайрос. Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського (укр.). Архів оригіналу за 6 серпня 2020. Процитовано 17 травня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]