Каралатська сільська рада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Каралатська сільська рада
Розташування
Країна Росія Росія
Регіон Астраханська область
Район Камизяцький район
Центр село Каралат
Голова Сущев Олександр Володимирович
Дата утворення
Депутатський корпус: 10 осіб[1]
Основні дані
Площа: 54,99 км²
Населення 1443 особи (2013[2])
Густота населення 26,2 осіб/км²
Населені пункти 2 сільських нп
Телефонний код
Поштові індекси
Часовий пояс
ЗКАТО
Сайт

Мапа

Каралатська сільська рада (рос. Каралатский сельский совет) — муніципальне утворення у складі Камизяцького району Астраханської області, Російська Федерація. Адміністративний центр — село Каралат.

Географічне положення[ред. | ред. код]

Сільська рада розташована у південно-східній частині району, на березі Каспійського моря. До складу території входять каспійські болотисті низинні острови Зюдев, Галкін, Дванадцятий, Коневський, Баткачний та Зелений. Із заходу сільрада обмежена протокою Білуж'я, на сході — Табола.

Населення[ред. | ред. код]

Населення — 1443 особи (2013; 1468 в 2010[3], 1627 в 2008).

Національний склад[4]:

Склад[ред. | ред. код]

До складу поселення входять такі населені пункти:

Населений пункт Населення,
осіб (2010)
Каралат, село 1156
Паригіно, село 312

Господарство[ред. | ред. код]

Провідною галуззю господарства виступає сільське господарство, представлене 3 селянсько-фермерськими господарствами та 2 сільськогосподарськими підприємствами. У структурі угідь найбільшу площу займають пасовиська (94,9%) та рілля — 5,1%. Тваринництво займається розведенням великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней та птахів. Відповідно основною продукцією виступають м'ясо, молоко, шерсть та яйця. Рослинництво займається вирощуванням картоплі та овочів. У сільраді розвинено рибальство. Серед промислових підприємств працюють 3 підприємства з вилову та переробки риби.

Серед закладів соціальної сфери у центрі сільради діють фельдшерсько-акушерський пункт у Паригіному та лікарська амбулаторія у Калараті, середня школа на 500 місць, два садочки загальною потужність 52 місця, сільський будинок культури, сільська бібліотеки. Діють також 12 магазинів, їдальня, ресторан, АЗС та аптека.

Транспорт у сільраді представлений автомобільною дорогою Камизяк — Каралат та судноплавними річками Табола та Білуж'я. У кожному селі є пристань.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 6 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 6 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Дані згідно з переписом населення 2010 року. Архів оригіналу за 20 листопада 2016. Процитовано 6 вересня 2013.
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 6 вересня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]