Коломієць Оксана Валеріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коломієць Оксана Валеріївна
Основна інформація
Дата народження 2 червня 1982(1982-06-02) (41 рік)
Місце народження Гірник
Громадянство Україна
Національність українка
Професія бандуристка, співачка, диригент
Освіта Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка
Праця в операх Львівська національна філармонія ім.М.Скорика
Співацький голос ліричне сопрано
Інструменти бандура
Колективи солістка Квартету бандуристок "Львів'янки"
Заклад Львівська обласна філармонія
Нагороди заслужена артистка України

Окса́на Вале́рівна Коломі́єць (02.06.1982, Гірник) — заслужена артистка України, солістка Львівської національної філармонії ім.М.Скорика, членкиня Національної спілки кобзарів України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Коломієць Оксана Валерівна — бандуристка, співачка, диригент, педагог, заслужена артистка України, членкиня Національної спілки кобзарів України, солістка Львівської національної філармонії ім.М.Скорика, солістка Квартету бандуристок "Львів'янки".

Народилася 2 червня 1982 року у с.м.т.Гірник, що у Львівській області.

У 1997 році закінчила Червоноградську загальноосвітню школу № 6, та Гірницьку музичну школу за двома спеціальностями — баян і бандура.

У 2001році з відзнакою закінчила оркестровий факультет (по класу бандури) у Львівському державному музичному училищі ім.С.П.Людкевича, де здобула кваліфікацію — артистка, викладач бандури, диригент (бандура — клас Н.Якимець, диригування — клас Л.Дацини).

У 2006році закінчила оркестровий факультет (по класу бандури) у Львівській державній музичній академії ім.М. В. Лисенка, де здобула кваліфікацію — артист, викладач бандури, диригент (бандура — клас засл.діяча мистецтв України О.Герасименко, диригування — клас засл.діяча мистецтв України О.Цигилика).

У 2009році з відзнакою закінчила вокальний факультет у Львівській національній музичній академії ім. М. В. Лисенка, де здобула вчений ступінь магістра, та кваліфікацію — оперна співачка, концертна співачка, викладач (вокал - клас засл.артистки України А.Дашак).

З 2004 року (і до сьогодні) — солістка Львівської національної філармонії ім.М.Скорика у складі Квартету бандуристок "Львів'янки", який був створений з метою популяризації бандури та української музичної культури. Репертуар колективу налічує понад 200 творів різноманітних жанрів та стилів, значна частина яких записані у шести аудіо альбомах («Калино, покровителько любові», «Львів’янки», «Скарби душі», «Amabile», «Казкове Різдво», «Класика у храмі»). Записами Квартету бандуристок "Львів'янки" озвучено багато програм на радіо і телебаченні України та різних країн світу. За всі роки творчої діяльності у цьому колективі, співачка-бандуристка виступила у численних концертах по всій Україні та закордоном. За нею закріплені сольні партії репертуару квартету у творах різних стилів та жанрів, від епохи бароко до найновіших творів сучасних композиторів, котрі часто пишуть саме під її голос. Цей колектив з незмінним успіхом представляє українську та європейську музичну культуру в концертних залах не лише України, але й Німеччини, Швейцарії, Австрії, Франції, Угорщини, Іспанії, Чехії та Польщі. Квартет бандуристок "Львів’янки" неодноразово нагороджений почесними дипломами, грамотами та подяками за активну національно-громадську позицію і пропаганду стандартів високого українського та світового мистецтва адаптованого до особливого і примхливого українського національного інструменту бандури.

У травні 2019 року всім учасницям колективу було присвоєне високе звання «Заслужений артист України».

У 2009—2011 рр. — солістка оперної студії Львівської Національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, де виконувала партії в операх: С.Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» (партію Оксани), В.А.Моцарта «Дон Жуан» (партію Церліни), Ґ.Доніцетті «Любовний напій» (партію Адіни) та С.Людкевича «Довбуш» (першовиконавиця партії Марічки).

У 2009—2011 рр. — викладач бандури та вокалу в капелі хлопців-бандуристів «Гамалія» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини.

З 2013—2015 рр .— творчий керівник та диригент Народного ансамблю бандуристів «Кобза» при Львівській Національній академії ветеринарної медицини імені С. З. Ґжицького.

З 2017 року — запрошена на посаду викладача бандури, вокалу та керівника ансамблю бандуристок у Львівській ДМШ № 2.

Учасниця багатьох наукових та науково-практичних конференцій.

Концертна діяльність[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

  • «Скарби душі» 2006
  • «Amabile» 2009
  • «Казкове Різдво» 2016
  • «Класика у храмі» 2017