Континуум (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Континуум
Continuum
Тип телесеріал
Телеканал(и) Showcase[en]
Жанр наукова фантастика[d], теледрамаd, екшен-серіалd, телесеріал трилерd і time-travel television programd
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 44 хв.
Тривалість 45 хв.
Компанія Reunion Pictures
Boy Meets Girl Film Company
Shaw Media
GK-tv
Керівник проєкту Simon Barryd
Ідея Саймон Баррі
Виконавчий продюсер Саймон Баррі
Сара Купер
У головних ролях Рейчел Ніколс
Віктор Вебстер
Ерік Кнудсен
Стівен Лобо
Роджер Кросс
Лекса Дойг
Тоні Амендола
Омарі Ньютон
Дженніфер Спенс
Брайан Маркінсон
Композитор Джефф Данна
Країна-виробник Канада Канада
Місце зйомок Ванкувер
Мова оригіналу англійська
Перший показ 27 травня 20129 жовтня 2015
Кількість сезонів 4
Кількість серій 42
Посилання

«Континуум» (англ. Continuum) — канадський науково-фантастичний телесеріал 2012—2015 рр., продюсери — Reunion Pictures Inc., Boy Meets Girl Film Company і GK-TV.

Сюжет телесеріалу зосереджений на конфлікті між групою повстанців із 2077 року, які опиняються у Ванкувері, Британська Колумбія, у 2012 році, і офіцеркою поліції, яка випадково переміщується у минуле разом із ними. Повстанське угруповання вирішує продовжувати свою жорстоку кампанію, щоб зупинити бізнес майбутнього від заміни уряду з власними правилами, тоді як поліціянтка намагається зупинити їх, не показуючи, що вона також мандрівник у часі.

Прем'єра шоу відбулася 27 травня 2012 року. Перший сезон складається з 10 епізодів. 25 серпня оголошено про старт другого сезону з 13 епізодів, прем'єра якого відбулася 21 квітня 2013 р. у Канаді та 23 травня 2013-го на телеканалі Syfy у Великій Британії, 7 червня 2013-го — на Syfy у США. 5 червня 2013 р. телесеріал офіційно продовжений на третій сезон. У грудні 2014 р. серіал продовжили на останній — четвертий сезон з 6 серій.

Сюжет[ред. | ред. код]

Співробітник правоохоронних органів Кіра Кемерон (Рейчел Ніколс) живе спокійним, нормальним життям з чоловіком і сином в 2077 році у Ванкувері. Під корпорокративною й олігархічною антиутопією Північноамериканського Союзу і його «корпоративного конгресу» життя триває в удаваній волі під технологічно просунутим поліцейським наглядом держави.

Коли група самопроголошених борців за свободу відомих як «Свобода8» робить втечу з в'язниці у 2012 році, Кіра мимоволі транспортується з ними в минуле. Приєднавшись до детектива Карлоса Фоннегри (Віктор Вебстер) і Департамента поліції Ванкувера, заручившись підтримкою підлітка комп'ютерного генія Алека Седлера (Ерік Кнудсен), Кіра працює, щоб вистежити і зірвати плани Едуарда Кагамі (Тоні Амендола) та його послідовників у наші дні, приховуючи свою особистість, як мандрівника у часі з майбутнього.

Подорож у часі[ред. | ред. код]

Протягом усього серіалу пропонується кілька теорій природи часу і його впливу на події, від 2012 по 2077 рік.

У ході обговорення з Кірою Алек стверджує, що його майбутнє «я» згадало про свою взаємодію з Кірою в минулому, що, можливо, надихнуло його на створення власних кібернетичних технологій від її футуристичних імплантатів до обладнання. Гіпотетично це призвело тоді до «петлі часу», коли умови в 2077 році не можуть бути змінені. В іншому випадку Алек і Кіра вважають, що присутність Кіри та повстанців в минулому, можливо, вже змінили наступні події і створили окрему ланцюгову реакцію подій. Отже, тоді світ 2077 року змінився більше.

Список серій[ред. | ред. код]

СезонЕпізодиОригінальний показ
Перший показОстанній показ
11027 травня 20125 серпня 2012
21321 квітня 20134 серпня 2013
31316 березня 201422 червня 2014
464 вересня 20159 жовтня 2015

Виробництво[ред. | ред. код]

Знімання[ред. | ред. код]

«Континуум» — один із небагатьох науково-фантастичних телесеріалів, що зображує Ванкувер, тобто те місто, де він і був знятий[1].

Неточності[ред. | ред. код]

  • Перша серія першого сезону. Сем Кемерон, син Грега і Кіри Кемерон, має карі очі, але обидва його батьки при цьому блакитноокі. Карі очі Сема є фактичною помилкою, якщо припускати, що Грег дійсно є його біологічним батьком. Незважаючи на рецесивну генетичну рису, у нащадків синьооких батьків будуть завжди сині очі[2].
  • Під час пограбування банку (бл. 35 хв. першого епізоду) чоловік із рушницею заявляє, що в нього закінчилися набої. Натомість збоку рушниці закріплений боєзапас із шістьма набоями.

Алюзії[ред. | ред. код]

Ім'я та прізвище головної героїні серіалу Кіра Кемерон — це алюзія на Джеймса Кемерона, сценариста і режисера фільму про подорожі в часі «Термінатор» (1984)[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Trivia. Архів оригіналу за 17 квітня 2017. Процитовано 3 грудня 2018.
  2. "Continuum" A Stitch in Time (TV Episode 2012) - IMDb, процитовано 4 травня 2021

Посилання[ред. | ред. код]