Користувач:Ivatovi/Григорій Карянов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Григорій Карянов
Григорий Карянов
Григорій Каряновъ
Народився 1989
Москва, Московської області
Громадянство Росія Росія
Національність росіянин
Діяльність поет, письменник, актор
Мова творів російська
Премії Номінація "Поет року" 2013;
Переможець "Вільного мікрофону" - квітень 2014;
Номінація літературної премії "Спадщина 2014" - липень 2014;
Сайт: Офіційний Сайт поета Григорія Карянова

Григорій Карянов (рос. Григорий Карянов; 1989, Москва, Московської області — російський поет, письменник та актор.

Тільки сни повертають нас до тих - хто пішов трохи раніше ніж ми... тим, кому ми дивилися в слід і кого проводили в дорогу..."

Григорій Карянов

Життєпис[ред. | ред. код]

Григорій Карянов народився в Москві в 1989 році. В 12 років почав писати вірші. У 2004 році закінчив 9-й клас Центру освіти №293 і перейшов в 10-й, ліцейський, з гуманітарним ухилом. У 2006 році закончується ЦО і вступає в Москвовський Міський Педагогічний Університет на факультет «Історія». Після третього курсу, взявши академічну відпустку йде на службу в НД РФ. Повертається в 2010 році в званні «сержант». Зовсім забувши про свої юнацькі захоплення, відвідує кастинги в кіно, знімається в епізодичній ролі серіалу у режисера Н. Хлопецкого, бере участь у фото-сесіях для журналів, знімається в кліпі співачки Елі Чавес.

У серпні 2013 року, після важкої хвороби, зачитується С. Єсеніним, ("Він справді багато для мене у мені самому відкрил.. Для мене він і радість і біль, і трагедія і життя і смерть...") і починає писати вірші. Пише з душею, вони мало схожі на ті проби пера, що колись писав 12-річний юнак. Номінований на премію «Поет року» 2013, а також за рішенням редакційної комісії був номінований на здобуття літературної премії «Спадщина» з правом видавати свої твори в конкурсному альманасі. Так відбувся дебют Григорія Карянова як поета, не тільки того, хто пише вірші, а й читає їх публіці. У листопаді був запрошений на відкриття літературної премії «Спадщина». Члени журі гідно оцінили молодого автора, і запросили його знову на фінал конкурсу «Народний поет» на головній площі міста в Центральному Будинку Літераторів, сезону 2013 і 2014 років... Автор публікується у різноманітних літературних виданнях і бере активну участь у різних конкурсах та фестивалях[1][2][3][4].

В квітні 2014 року стає кандидатом в члени Міжнародної спілки письменників (ІСП).

Знімає художні відеороботи на свої вірші. Наприклад: «Падав Сніг», відзняте у Москві 17 травня 2014 року, чи більш рання робота "Не дивись з доріканням, ніби не рідна" у 2013 році.

Поетичний стиль[ред. | ред. код]

Давненько я не стикалася з такою поезією, незвичайна, особистісно-сильна подача, лексична складова несподівана, спасибі, дуже цікаво. (Поет Марина Григорова)
Ви створюєте повітря, аромати, флер... Аж ось такі Ваші вірші. Дуже подобається. Їх треба звичайно ж слухати наживо... (Поет Олена Талленіка)

Віра в світло, в красу життя, в людину, гуманістичний пафос — головне в творчості Карянова. у «Я горів так яскраво, як Вам і не снилось» — одному з перших творів перших років свого поетичного життя, поет написав:

Тому що так яскраво горіти,
Міг лише той, хто пізнав якось раз,
Всього цього світу біль, і терпів,
Що б на світі народитися двічі.

В житті Карянова були періоди тяжких потрясінь, глибоких душевних криз, коли життєві перепитії здавались йому безвихідними. Саме тоді він почав писати. Ранні вірші Григорія Карянова багаті на звуки, запахи, фарби, емоції та ніби буденні справи і події, але неодмінно зовсім не буденні.

Милуючись особливостями селянського життя, картинами природи, Карянов намагається не просто донести до читача свою радість від їхнього споглядання, а й передати, заразити його відчуттям краси життя. Світлий і радісний колорит здається пануючим в поезії Карянова.

Однак, і в найвеселіших віршах приховується біль. А це, в свою чергу, загострює сприйняття краси життя, найвищої цінності людського щастя. Григорій часто зображує картини розлук, самотності, важких емоцій.

Ще одна важлива риса поезії Карянова — повне злиття з народним життям. Рідна земля дала йому найбільше — народний погляд на життя, наділила народною мудрістю, тими уявленнями про добро і зло, правду та кривду, щастя та нещастя, які вироблялись народом впродовж віків. Йому не потрібно було шукати ключ до душі народу — він сам був одним з її носіїв. Він любить Русь, свій дім і не підтримує війн.

Наґороди[ред. | ред. код]

  • Номінація "Поет року" 2013;
  • Переможець "Вільного мікрофону" - квітень 2014;
  • Номінація літературної премії "Спадщина 2014" - липень 2014;

Примітки[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]