Присмерк (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Корова і трактор)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Присмерк
Жанр документалістика
Режисер Валентин Васянович
Продюсер Ukrainian State Film Agency
Кінокомпанія Harmata Film
Тривалість 61 хвилин
Мова українська
Країна Україна
Рік 2014
IMDb ID 10150330

«Присмерк» (Корова і трактор) — документальний фільм відзнятий режисером Валентином Васяновичем. Фільм — учасник міжнародного кінофестивалю Docudays UA.

Займає 37-38-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. У 2012 фільм ввійшов до переліку з 29 кінопроектів, які отримали фінансову підтримку Держкіно[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

82-річна Марія та її хворий син Сашко живуть у глухій провінції. Через серйозну недугу Сашко осліп. Він боїться смерті матері, але Марія відчайдушно чіпляється за життя, усвідомлюючи, що нікому буде подбати про її сина. Їхні вчинки можуть видаватися ірраціональними, проте вони демонструють прагнення героїв не здаватися. Марія купує теля, Сашко починає навпомацки майструвати трактор…

Нагороди[ред. | ред. код]

Фільм отримав особливу відзнаку Міжнародного кінофестивалю Docudays. Також стрічка перемогла у конкурсі найкращих українських повнометражних фільмів 2014-го року на Одеському міжнародному кінофестивалі[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. НАШІ ГРОШІ – Держкіно дасть дві третини мільйона на національний фільм «Корова і трактор». web.archive.org. 7 вересня 2022. Архів оригіналу за 7 вересня 2022. Процитовано 5 грудня 2023.
  2. Український Оскарівський комітет обрав фільм, який представлятиме Україну на ювілейній 90-ій церемонії «Оскар». web.archive.org. 6 вересня 2017. Архів оригіналу за 6 вересня 2017. Процитовано 5 грудня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]

Фільм "Присмерк" (у вільному доступі на Youtube-каналі Держкіно, 2014) на YouTube