Костишин Михайло Йосипович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Михайло Йосипович Костишин
Народився 9 квітня 1971(1971-04-09)
с. Нижній Струтинь, Рожнятівський район, Івано-Франківська область, Українська РСР
Помер 26 лютого 2014(2014-02-26) (42 роки)
Львів, Україна
Громадянство Україна Україна
Відомий завдяки Герой Майдану
Нагороди
Герой України
Медаль «За жертовність і любов до України»
Медаль «За жертовність і любов до України»

Миха́йло Йо́сипович Кости́шин (нар. 9 квітня 1971, с. Нижній Струтинь, Рожнятівський район, Івано-Франківська область, УРСР — пом. 26 лютого 2014, Львів, Україна) — учасник Євромайдану. Один із Небесної сотні. Герой України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Михайло Костишин народився 9 квітня 1971 року в селі Нижній Струтинь Рожнятівського району Івано-Франківської області. Закінчив нижньострутинську середню загальноосвітню школу.

У підлітковому віці з ним трапився нещасний випадок, через який він втратив праве око. Після закінчення школи вступив до лісотехнічного технікуму, що у Брянській області Росії, де провчився чотири роки. Диплом давав можливість працювати в лісництві Рожнятівського району. Перебував на заробітках. Спершу працював різноробом у Чехії, згодом у Польщі та Португалії.

З 2005 року, через проблеми із зором, більше не їздив на роботу за кордон й оселився в рідному селі. Виконував різні ремонтні роботи в односельчан, підтримував власне господарство.

На Майдані[ред. | ред. код]

Був на Майдані відразу після побиття студентів; пізніше був сам також жорстоко побитий та із 27 січня 2014 року перебував у Комунальній міській клінічній лікарні міста Львова; помер в ніч проти 26 лютого 2014 року. Похований у рідному селі Нижній Струтинь.

Вшанування пам'яті[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]