Крістіна Фоґель

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kristina Vogel
нім. Kristina Vogel[1][2]
Загальна інформація
Національність німкеня
Громадянство  Німеччина[2]
Місце проживання Ерфурт[3]
Народження 10 листопада 1990(1990-11-10) (33 роки)
Ленінське, СРСР СРСР
Зріст 160 см
Вага 62 кг
Alma mater Pierre-de-Coubertin-Gymnasiumd
Вебсторінка kristinavogel.de
Спорт
Країна Німеччина
Вид спорту Велоспорт
Команда SC Turbine Erfurtd і Team Erdgas.2012d
Участь і здобутки
CMNS: Крістіна Фоґель у Вікісховищі
Нагороди
Олімпійські ігри
Золото Ріо 2016 індивідуальний спринт
Золото Лондон 2012 командний спринт
Бронза Ріо 2016 командний спринт

Крістіна Фогель (нім. Kristina Vogel, 10 листопада 1990), село Ленинське (нині Куршаб) у Киргизстані — німецька велогонщиця, що спеціалізується в спринті, дворазова олімпійська чемпіонка, олімпійська медалістка, багаторазова чемпіонка світу.

Біографія[ред. | ред. код]

Походить з засланих до Середньої Азії російських німців. 7-місячним немовлям була привезена батьками — німецькими репатріантами до ФРН.

Тренуватись розпочала в 2007 в ерфуртському клубі «Турбіна». Двічі вигравала юніорський чемпіонат Європи в Котбусі — в спринті та в 500-метровій гонці на час. В 2009 році під час тренування на шосе її «підрізало» авто, за кермом якого сидів поліцейський. Фогель на великій швидкості врізалася в проїжджаючий мікроавтобус-фургон і отримала важкі порання. В неї виявилися зломаними вилична кістка, щелепа, кісті зап'ястя та грудні хребці. Уламки автомобільного скла спричинили глибокі порізи обличчя. Крістіна Фогель дві доби знаходилась у комі в лікарні, перенесла численні операції. В її нижній щелепі залишилося лише шість зубів. Половина обличчя лишилася частково паралізованим.

В лютому 2010 Фогель повернулася до тренувань. В березні вона взяла участь у Чемпіонаті світу з трекових велоперегонів у Копенгагені, а німецькому чемпіонаті того ж року в Котбусі завоювала три золоті медалі.

В грудні 2010 вона виграла спринт на змаганнях Кубку світу в колумбійському місті Галі. На Чемпіонаті світу з трекових велоперегонів 2012 в Мельбурні вона виграла золоту медаль в командному спринті разом Маріам Вельте. В кваліфікаційних заїздах вона встановила світовий рекорд. В «гонці за лідером» вони виграла бронзу. На олімпіаді в Лондоні вона знову в парі з Маріам Вельте виграла золото.

. . . . .
На літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в обох заїздах спринту вона чисто перемогла британку Ребекку Джеймс.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Дисципліна Місце
Лондон 2012 кейрін 10
Лондон 2012 командний спринт 1
Ріо 2016 командний спринт 3
Ріо 2016 індивідуальний спринт 1

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]