Кріс Бруно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кріс Бруно
Ім'я при народженні Christopher Malcolm Bruno
Народився 15 березня 1966(1966-03-15) (58 років)
Мілфорд
Громадянство  США
Діяльність Актор
Alma mater Hamden Hall Country Day Schoold
Роки діяльності 1991 — тепер. час
Батьки Скотт Бруно
Провідні ролі Волт Баннерман
IMDb ID 0116456
Нагороди та премії
1 номінація

Кріс Бруно, повне ім'я Крістофер Малкольм Бруно (англ. Chris Bruno, англ. Christopher Malcolm Bruno, нар. 15 березня 1966) — американський кіно- і телеактор, відомий за роль шерифа Волта Баннермана в т/с Мертва зона.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в Мілфорді, штат Коннектикут. У коледжі Бруно був активним як в театрі, так і в спорті. Після травми, що призвела до закінчення лижної кар'єри, в той час за місцем навчання у Вермонті, він пробувався та отримав на головну роль у п'єсі Mandrake. Перевівся до Університету штату Нью-Йорк в Стоні Брук як театральний мажор, став стартовим пітчером для бейсбольної команди школи.

Незабаром після закінчення коледжу Бруно приєднався до акторського складу NBC, Інший світ, як Денніс Керрінгтон Вілер, і був номінований на премію за найкращий сценічний дебют. Після цього проекту отримав роль Майкла Делані на АВС Всі мої діти.

У 2001 році отримав роль Волта Баннермана, у фантастичному драматичному телесеріалі Мертва зона, прем'єра якого отримала найвищий рейтинг кабельного телебачення на той момент. У п'ятому сезоні відбувся режисерський дебют Бруно, епізод «День незалежності», присвячений у пам'ять про свою матір, Ненсі М. Бруно, яка померла від раку. Його брат, Ділан Бруно, був запрошеним актором. Бруно залишив проект після п'яти сезонів; його персонаж був убитий на початку шостого. Бруно зробив три додаткові появи в частину останнього сезону.

Знявся разом з Ентоні Хопкінсом у фільмі Роджера Дональдсона 2005 р. Найшвидший «Індіан».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Його зріст — 1,83 м. Вільно володіє французькою. Його молодший брат, Ділан Бруно, грав роль Колбі Грейнджер в т/с 4исла. Його батько — актор Скотт Бруно (нар. 1942).

Мав стосунки зі співачкою Деборою Гібсон протягом двох років у середині 1990-х.

Вибрана фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]