Кілер (фільм, 2008)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кілер
Killshot
Жанр драма
трилер
Режисер Джон Медден
Продюсер Лоуренс Бендер
Річард Гладстайн
Сценарист Гусейн Аміні
На основі Killshotd
У головних
ролях
Даян Лейн
Міккі Рурк
Томас Джейн
Джозеф Гордон-Левітт
Розаріо Доусон
Алексис Батлер
Гел Голбрук
Брендон МакГібон
Роберт Гоу
Оператор Калеб Дешанель
Композитор Клаус Бадельт
Кінокомпанія The Weinstein Company
Дистриб'ютор The Weinstein Company і Netflix
Тривалість 95 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2008
IMDb ID 0443559

«Кілер» (англ. Killshot) — художній фільм Джона Меддена в жанрі трилера, знятий за мотивами однойменного роману Елмора Леонарда. Головні ролі у фільмі виконують Даян Лейн і Томас Джейн. Вони грають молоду пару, що перебуває під програмою захисту свідків, і яку, незважаючи на це, знаходить злочинець, якого грає Міккі Рурк.

Зміст[ред. | ред. код]

Колишня сімейна пара Кармен та Вейна Колсона переживає розлучення. Вейн — співробітник будівельної компанії і шукає роботу. Арманд Дегас — кілер, найнятий для усунення лідера злочинного угруповання, якого він називає Папа. Після успішної операції він випадково зустрічається з психічно неврівноваженим злочинцем Річі Ніксом. Разом вони вирішують вимагати гроші з ріелторського агентства, в якому працює Кармен. Через непорозуміння злочинці вирішили, що глава компанії — чоловік Кармен, Вейн, який саме в цей момент випадково опинився в офісі дружини. Вейн учинив опір здирникам і вигнав їх з контори. Однак Кармен ненароком побачила обличчя Арманда, і тепер кілер починає полювання за непотрібним свідком. Задля того, аби збити ФБР і поліцію зі свого сліду, Арманд імітує свою смерть.

Колсони змушені скористатися програмою захисту свідків і, змінивши особистість, сховатися в іншому штаті. Незважаючи на складні особисті стосунки, їм доводиться зображати сімейну пару. Арманд вираховує місце, де вони ховаються, і разом з Ніком з'являється в будинку Колсонів. Вейна не виявилося вдома і вбивці, взявши Карен у заручники, залишилися чекати, коли він з'явиться. Спілкуючись із жертвою, Річі вийшов із себе, і Арманд убив свого подільника через неналежну на його погляд поведінку. Кармен і Вейну все ж удається дати відсіч кілеру і зберегти своє життя.

Ролі[ред. | ред. код]

Вихід фільму[ред. | ред. код]

Спочатку фільм планували випустити 17 березня 2006 року. Потім його відклали на 20 жовтня 2006 року. 19 липня 2008 року стало відомо, що фільм збираються випустити відразу на DVD. У початку вересня 2008 року фільм все-таки вирішили випустити в прокат 7 листопада 2008 року, але потім перенесли випуск на 23 січня 2009 року.

Посилання[ред. | ред. код]