Кірк Гемметт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Кірк Хаммет)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кірк Гемметт
Зображення
Зображення
Кірк Гемметт
Основна інформація
Повне ім'я Кірк Лі Гемметт
Дата народження 18 листопада 1962(1962-11-18) (61 рік)
Місце народження США США Сан-Франциско,
Роки активності з 1979 до сьогодні
Громадянство США США
Національність американець
Професія гітарист
Освіта Державний університет Сан-Францискоd і De Anza High Schoold
Інструменти гітара
Жанри Треш-метал
Псевдоніми Kirk Hammett
Колективи Metallica, Exodus
Лейбли Warner Bros. Records[d]
Офіційний сайт Metallica
Q: Цитати у Вікіцитатах
CMNS: Файли у Вікісховищі

Кірк Лі Гемметт, інша транслітерація імені Керк Лі Хемметт (англ. Kirk Lee Hammett) — соло-гітарист гурту Metallica. Учень гітарного віртуоза Джо Сатріані. Народився 18 листопада 1962 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 18 листопада 1962 року в Сан Франциско. Його батько був ірландським моряком, мати — приїжджа з Філіппін. Кірк закінчив 11 класів у школі De Anza в місті Ричмонді в Каліфорнії. Має старшого брата Ріка і молодшу сестру Тоні. Ще дитиною Кірк виявив неабиякий інтерес до музики. У 15 років за власні кошти, отримані на роботі в «Бургер Кінг», придбав свою першу електрогітару.

1980 року Гемметт та троє його друзів зорганізувалися в групі під назвою Exodus, ставши одними з піонерів треш-металу. 1983 року Кірк Гемметт приєднався до гурту Metallica, замінивши звільненого Дейва Мастейна. У цій групі Кірк грає й до сьогодні, будучи автором багатьох відомих рифів у піснях Metallica.

Приватне життя[ред. | ред. код]

Кірк Гемметт був двічі одруженим. Перший шлюб протривав три роки, його було розірвано 1990 року під час роботи Кірка над Black Album. Нині Гемметт мешкає в Сан-Франциско разом зі своєю другою дружиною Лані та двома синами. Гемметт захоплюється серфінгом, кулінарією, археологією, автівками та колекціонуванням фільмів жаху.

Визнання[ред. | ред. код]

2003 року Гемметт зайняв 11 місце у Списку 100 найкращих гітаристів усіх часів за версією журналу Rolling Stone.[1]

Якось Кірк Гемметт зізнався: «Я зрозумів, що не можу без Metallica. Ця група дуже важлива для мене. Мені було 20, коли я приєднався до цих хлопців, нині мені вже 45. Я провів з ними найбільшу частину свого життя».[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 100 найкращих гітаристів всіх часів [Архівовано 5 травня 2008 у Wayback Machine.] (англ.)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 листопада 2010. Процитовано 30 грудня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]