Лейтон Орієнт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Англія Лейтон Орієнт
Повна назва Leyton Orient Football Club
Прізвисько The O's
Засновано 1881
Населений пункт Лондон, Англія
Стадіон «Брізбен Роуд»
Президент Англія Баррі Гірн
Головний тренер Англія Рассел Слейд
Ліга Перша Футбольна ліга
2013/14 3
Домашня
Виїзна
Запасна

«Лейтон Орієнт» (англ. Leyton Orient Football Club) — англійський футбольний клуб з Лондона, боро Волтем-Форест. Останні сезони грає в Першій лізі. Клуб провів один рік у вищому дивізіоні в сезоні 1962/63, де посів останнє, 22-е, місце.

Найвищим досягненням клубу є участь у півфіналі Кубку Англії в 1978 році[1].

Історія[ред. | ред. код]

Коріння клубу сягають 1881 року, коли група гравців у крикет вирішила створити футбольну команду для підтримки форми в зимові місяці. 1888 року, з ініціативи одного з гравців, який працював на Східній судноплавній лінії, клуб узяв назву «Оріент» (англ. Orient, укр. «схід»), що відповідає розташуванню клубу в східному Лондоні. 1898 року, заради залучення багатих уболівальників з Клептона, назва змінилася на «Клептон Оріент». Друга світова війна принесла команді фінансові труднощі, що спонукало раду директорів запровадити нову назву — «Лейтон Орієнт», котра збереглася донині.

У сезоні 1961—62 «Лейтон Орієнт» став віцечемпіоном Другого дивізіону і вперше в історії отримав дозвіл на участь у Першій Футбольній лізі Англії, але за підсумками того ж сезону зайняв останнє місце й покинув еліту.

29 січня 2011 року «Лейтон Орієнт», перемігши (2:1) на виїзді команду «Свонсі Сіті», вийшов у п'ятий раунд (1/8 фіналу) Кубку Англії, в якому суперником був лондонський «Арсенал». У першому матчі «Дракони» відстояли нічию завдяки голу Теуе, але в переграванні програли всуху 5-0.

25 травня 2014 року у фіналі Плей-оф Ліги 1 «Лейтон Орієнт» програв «Ротерхем Юнайтед» у серії пенальті 3:4 (основний час — 2:2), тим самим втративши шанс підвищитися в класі й вийти до Чемпіоншипу.

Відомі гравці[ред. | ред. код]

У списку подані гравці, що виступали за національну збірну

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The History Of Leyton Orient FC. Архів оригіналу за 23 травня 2012. Процитовано 14 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]