Луцій Постумій Альбін (консул 173 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Луцій Постумій Альбін
лат. L. Postumius A.f.A.n. Albinus
Народився невідомо
Стародавній Рим
Помер після 167 до н. е.
невідомо
Громадянство Римська республіка
Діяльність політик, державний і військовий діяч
Суспільний стан патрицій[1]
Посада консул
Термін 173 рік до н. е.
Попередник Спурій Постумій Альбін Павлул
Наступник Гай Попіллій Ленат
Рід Постумії
Батько Авл Постумій Альбін
Мати невідомо
Брати, сестри Спурій Постумій Альбін Павлул[1][1] і Авл Постумій Альбін Луск[1][1]

Луцій Постумій Альбін (лат. Lucius Postumius Albinus; ? — після 167 до н. е.) — політичний, державний та військовий діяч Римської республіки, консул 173 року до н. е.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив з патриціанського роду Постуміїв. Про молоді роки немає відомостей.

У 180 році до н. е. став претором. Після чого у 179 році до н. е. як провінцію отримав Дальню Іспанію. Під час своєї каденції воював проти племен ваккеїв та лузітан. За свої успіхи отримав право на тріумф від римського сенату.

У 173 році до н. е. його обрано консулом разом з Марком Попіллієм Ленатом. Спочатку його було відправлено до Кампанії, щоб врегулювати земельні відносини. Під час своєї каденції відновив свято Флоралії. Вслід за цим вирушив до Лігурії.

У 171 році до н. е. був одним з посланців до Массініси та Карфагену щодо врегулювання конфліктів між ними, а також отримання військової підтримки у війні проти Македонії. 169 року до н. е. висунув свою кандидатуру на посаду цензора, проте програв вибори.

У 168 році до н. е. його призначено військовим трибуном при консулі Луції Емілі Павло у війні з Персеєм, царем Македонії. Звитяжно бився у вирішальній битві при Підні. Остання згадка про Альбіна датується 167 роком до н. е.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Friedrich Münzer: Postumius 41). // Paulys Realenzyklopädie der klassischen Altertumswissenschaft. Bd. XXII 1, Sp. 914—918. (нім.)
  1. а б в г д Digital Prosopography of the Roman Republic