Людина на Місяці (фільм, 1999)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Людина на Місяці
Man on the Moon
Жанр Комедія
Режисер Мілош Форман
Продюсер Денні ДеВіто
Майкл Шемберг
Стейсі Шер
Сценарист Скотт Александер
Ларрі Карашевський
У головних
ролях
Джим Керрі[1], Денні Девіто[1], Кортні Лав[1], Пол Джаматті[1], Вінсент Ск'явелліd[1], Джеррі Ловлер[1], Паттон Освальт[1], Ґеррі Беккерd, Джадд Гірш[1], Керол Кейн[1], Крістофер Ллойд[1], Джим Росс, Девід Леттерман[1], Peter Bonerzd[1], Michiko Nishiwakid, Чак Зітоd, Eva Jeníčkovád[1], Lenny Pickettd, Трейсі Волтер[1], Hal Blained, Miles Chapind[1], Fredd Wayned, Норм Макдональдd[1], Will Leed, Джефф Конавейd[1], Марілу Геннер[1], Сід Макґіннісd, Caroline Rhead[1], Мері Лінн Райскубd[1], Стейсі Картер, Steve Turred, Sydney Lassickd, Mark Pinkoshd, Девід Кокнер[1], Conrad Robertsd[1], Lew Del Gattod, Пол Шаффер, Брент Бріскоd[1], Tom Dreesend, Stephen Sayadiand[1], Shawn Peltond, Майкл Келліd[1], Mews Smalld, Max Alexanderd, Мерилін Соколd, Leslie Lylesd[1], Lance Russelld, Kris Martinezd, Johnny Legendd, George Shapirod, Gene LeBelld, Річард Белзерd[1], Edita Brychtad[1], Earl Gardnerd, Budd Friedmand, Alex Fosterd, Doris Eaton Travisd, Angela Jonesd[1], Alex Ilesd, Mando Guerrerod, Frank Maroccod, Bob Zmudad, Dr. Luke, Randall Carverd, Ґреґ Тревіс[1], Anton Figd, Reiko Aylesworthd[1], Lorne Michaelsd[1], Christina Cabotd[1], J. Alan Thomasd, Tiger Mendezd, Heath Hyched і Michael Taccettad
Оператор Анастас Міхосd
Композитор R.E.M.
Кінокомпанія Universal Pictures,
Mutual Film Company,
Jersey Films,
Cinehaus,
Shapiro/West Productions,
Tele München Fernseh Produktionsgesellschaft (TMG),
British Broadcasting Corporation (BBC),
Marubeni,
Toho-Towa
Дистриб'ютор Universal Pictures і Netflix
Тривалість 114 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
Німеччина Німеччина
Японія Японія
США США
Рік 1999
IMDb ID 0125664
universalpictures.com/manonthemoon/

«Людина на Місяці» (англ. Man On The Moon) — художній фільм 1999 року, знятий режисером Мілошем Форманом. Сюжет фільму заснований на незвичайному житті та кар'єрі коміка Енді Кауфмана. Назву фільму дала пісня групи R.E.M. «Man on the Moon», присвячена Кауфману.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм охоплює все життя Енді Кауфмана, починаючи з дитинства, коли він виступав з вигаданими шоу перед іграшковими тваринами, і закінчуючи його смертю від раку легенів. Кауфман не був схожий на звичайного коміка. Він не виступав з жартами, не читав монологи зі сцени. Він робив те, що не робив ніхто, був найпомітнішим серед артистів схожого жанру. Він перетворив все своє життя на нескінченне шоу, вже ніхто не міг відрізнити де правда, а де вигадка в його бурхливому фонтані гумору та гри. Хтось йому вірив, хтось ні, хтось ненавидів, а хтось захоплювався. Але він залишався самим собою до самого кінця. Через рік після похорону Тоні Кліфтон знову з'являється в шоу і виконує пісню «I Will Survive». Камера показує присутність в залі Боба Змуду, натякаючи, що смерть Кауфмана була підробкою і він ще живий — це просто черговий розіграш Енді. Фільм закінчується і ми бачимо Кауфмана серед легендарних коміків.

У ролях[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Номінації[ред. | ред. код]

Звукова доріжка[ред. | ред. код]

Альбом зі звукової доріжки до фільму складається з 15 пісень, 8 з яких написані гуртом «R.E.M.». Його продюсерами були Пет Маккартні і R.E.M.. Пісня «Man on the Moon» також входить до нього.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]