Люк Вілсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люк Вілсон
англ. Luke Wilson
Ім'я при народженні англ. Luke Cunningham Wilson
Народився 21 вересня 1971(1971-09-21) (52 роки)
Даллас, Техас, США
Громадянство США США
Діяльність актор
Alma mater Texas Christian Universityd і St. Mark's School of Texasd
Роки діяльності 1994 —дотепер
Батьки
Лора Вілсонd
Брати / сестри Ендрю Вілсон[d] і Овен Вілсон
IMDb ID 0005561

CMNS: Люк Вілсон у Вікісховищі

Люк Каннінгем Вілсон (англ. Luke Cunningham Wilson; нар. 21 вересня 1971) — американський актор, молодший брат Оуена та Ендрю Вілсонів.

Життєпис[ред. | ред. код]

Люк Вілсон народився в 1971 році в Далласі і був молодшим із синів у сім'ї з трьох дітей. Як і його старші брати, Оуен та Ендрю, він вирішив присвятити себе акторській кар'єрі.

Його дебют відбувся в короткометражній стрічці 1994 року «Пляшкова ракета», яка через два роки вийшла в повнометражній версії. 1999 року він зіграв у фільмі «Діамантовий поліцейський», де виконав роль простодушного детектива Карлсона. Однією з найвідоміших робіт Вілсона стала роль Еммета Річмонда в комедії 2001 року «Білявка в законі», де його партнером по фільму виступила Різ Візерспун. За цим зіграв ролі в таких стрічках, як «Родина Тененбаумів», «Старе загартування», «Алекс і Емма». З 2002 по 2005 рік він знімався в телесеріалі «Шоу 70-х». Серйознішою його роботою стала роль у трилері 2007 року «Вакансія на жертву».

Люк Вілсон є одним з членів так званого Frat Pack («пакунок братів») — прізвисько, дане групі комедійних акторів, до якої також входять Оуен Вілсон, Бен Стіллер, Джек Блек, Стів Карелл, Вінс Вон та Вілл Ферелл.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]