Маґнус Вер Маґнуссон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Магнус вер Магнуссон
Magnús Ver Magnússon
Загальна інформація
Національність Ісландець
Громадянство  Ісландія
Народження 22 квітня 1963(1963-04-22) (60 років)
Ейільсстадір, Ісландія
Зріст 191 см
Вага 130 кг
Спорт
Країна Ісландія
Вид спорту Стронґмен
Участь і здобутки
CMNS: Маґнус Вер Маґнуссон у Вікісховищі

Магнус вер Магнуссон (англ. Magnús Ver Magnússon, нар. 22 квітня 1963) — колишній паверліфтер і ломус з міста Ейільсстадір, Ісландія. Вигравав титул Найсильніша Людина Світу 4 рази (1991, 1994, 1995 і 1996).

Паверліфтинг[ред. | ред. код]

Магнус почав займатися паверліфтингом в 1984 році, а вже у 1985 році він виграв медаль чемпіона світу і Європи у молодшій категорії. В 1988 році і 1990 він показував найкращі показники: присідання з 400 кг (882 фунтів), вивага 275 кг (605 фунтів) і вивага лежачи 250 кг.

Стронґмен[ред. | ред. код]

Своє перше змагання в стронґмені провів у 1985 році. Тоді він змагався за титул найсильнішої людини Ісландії, але зайняв лише третє місце, поступившись Йону Паалу Сігмарссону. Після перемоги у 1991 році у змаганні Найсильніша Людина Світу він вирішив присвятити своє життя виключно стронґмену. В додаток до своїх чотирьох титулів Найсильнішої Людини Світу, Магнус вигравав титул чемпіона Ісландії зі стронґмену, а також дев'ять разів вигравав змагання Вікінг західного узбережжя (ісл. Vestfjarðavíkingurinn). Багато хто називає Магнуса одним з найкращих ломусів усіх часів саме завдяки його вибуховій силі і витривалості. Окрім цього не зайве відмітити його досягнення в паверліфтингу. Також він встановив рекорд з присідання зі штангою.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Нині Магнус одружений і живе зі своєю дружиною Меггі Мюрдаль в Ісландії. Має двох донечок — Марію і Віру. Обидві разом з батьками проживають в Ісландії.

Магнус має власний тренажерний зал у Рейк'явіку для паверліфтерів і ломусів під назвою Jakaból (Гніздо гіганта). Назва залу походить від старого легендарного залу, в якому тренувались Йон Палл Сігмарссон та інші легендарні ломуси.

Факти про спортсмена[ред. | ред. код]

  • У 2008 році з'явився на шоу Comedy Central The Daily Show.
  • З'являвся у рекламі американського пива Coors Light як найсильніша людина світу.

Посилання[ред. | ред. код]