Майк Міллз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майк Міллз
Зображення
Mike Mills
Mike Mills
Основна інформація
Повне ім'я Майкл Едвард Міллз
Дата народження 17 грудня 1958(1958-12-17) (65 років)
Місце народження Орандж, Каліфорнія
Роки активності 1980 — дотепер
Громадянство США США
Професія Музикант, композитор, продюсер
Освіта Університет Джорджії
Інструменти Бас-гітара, вокал, гітара, фортепіано, акордеон, перкуссія
Жанр Альтернативний рок
CMNS: Файли у Вікісховищі

Майкл Едвард "Майк" Міллз (англ. Michael Edward "Mike" Mills) — американський музикант, мультиінструменталіст та композитор, більш відомий як один із засновників рок-гурту R.E.M.. Хоча Майк насамперед відомий як бас-гітарист, бек-вокаліст і піаніст, його музичний репертуар також включає в себе: клавішні, гітару та ударні інструменти.

Життєпис[ред. | ред. код]

Міллз народився в окрузі Оріндж, Каліфорнія. Будучи ще в юному віці, разом з родиною він переїхав до Мейкон, штат Джорджія, де навчався в Північно-східній середній школі на початку 1970-х. Батько Міллза — Френк був співаком, якось він навіть виступав на Шоу Еда Саллівана, а його мати - Едора була вчителем гри на фортепіано, вона допомогла хлопчикові розвинути любов до музики в ранньому віці. Майк познайомився і сформував свою першу групу зі своїм другом — барабанщиком Біллом Беррі в середній школі[1] . Вони зустріли Пітера Бака і Майкла Стайпа, під час навчання в Університеті Джорджії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Evans, Brad (12 серпня 2013). An Interview with Mike Mills of REM. 11th Hour. Архів оригіналу за квітень 7, 2014. Процитовано 3 квітня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]