Маленький лорд Фаунтлерой (фільм, 1921)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маленький лорд Фаунтлерой
Little Lord Fauntleroy
Жанр драма
Режисер Альфред Грін
Джек Пікфорд
Продюсер Мері Пікфорд
Сценарист Мері Пікфорд
На основі Маленький лорд Фаунтлерой[d]
У головних
ролях
Мері Пікфорд, Клод Ґіллінґвотерd, Роуз Діонd, Мілтон Берл, Френсіс Маріон, Колін Кенніd, Джеймс Маркус, Джозеф Давлінґd, Кейт Прайс, Фред Малатестаd, Еммет Кінґd, Говард Ралстон, Артур Талассоd, Джекі Кондонd, Ґордон Ґріффіт і Джо Робертс
Оператор Чарльз Рошер
Композитор Ґейлорд Картерd
Кінокомпанія Mary Pickford Company
Дистриб'ютор United Artists і Netflix
Тривалість 112 хв.
Мова німе кіно
Країна США США
Рік 1921
IMDb ID 0012397
CMNS: Маленький лорд Фаунтлерой у Вікісховищі

«Маленький лорд Фаунтлерой» (англ. Little Lord Fauntleroy) — німа чорно-біла драма 1921 року. Екранізація однойменної повісті Френсіс Годґсон Бернет. У радянському прокаті на початку 20-х років фільм ішов під назвою «Два претендента».

Синопсис[ред. | ред. код]

Little Lord Fauntleroy

Події фільму розгортаються у 1880-х роках. Вдова капітана Ерола, молодшого сина графа Дорінкорта, бідує разом з сином Седріком в Америці. Граф посилає свого повіреного Гавершема привезти хлопчика у Велику Британію, так як той є його єдиним спадкоємцем, та підготувати його до прийняття титулу лорда Фаунтлероя.

Вдова з сином відправляється за океан, однак змушена оселитися окремо від Седріка, так як граф недолюблює її, вважаючи, що вона вийшла за його сина з користі.

Дитяча безпосередність Седріка зачаровує графа, але незабаром на титул починає претендувати якась жінка на ім'я Мінна, яка стверджує, що її дитина — син старшого сина графа. На щастя все закінчується щасливо — вдова примиряється з графом, а Седрік отримує титул.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]