Маркус Ґросскопф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маркус Ґросскопф
Markus Großkopf
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 21 вересня 1965(1965-09-21) (58 років)
Місце народження Гамбург, Німеччина
Роки активності 1978 - до сьогодні
Громадянство Німеччина
Професія Басист
Інструменти Бас-гітара, гітара, вокал, безладова гітара, контрабас
Жанр Павер-метал
Спід-метал
Хеві-метал
Співпраця Helloween, Bassinvaders, Avantasia
Лейбл Nuclear Blast Records
www.helloween.org
CMNS: Файли у Вікісховищі

Маркус Ґросскопф (народився 21 вересня 1965 року в м. Гамбург, Німеччина) німецький музикант і автор пісень, більш відомий як бас-гітарист, бек-вокаліст і співзасновник павер-метал гурту Helloween, і один з двох оригінальних учасників (другий - Міхаель Вайкат), які залишилися до сьогодні.[1] Члени родини Маркуса Ґросскопфа сьогодні живуть в Південній Африці, Канаді, США і Німеччині.

Біографія[ред. | ред. код]

Почав грати на бас-гітарі у 16 років коли подружився з барабанщиком і гітаристом. Вони шукали басиста і таким чином Маркус купив свою першу бас-гітару, вони розпочинали з каверів на Sex Pistols, the Ramones та інших.e.[2] Через деякий час він вирішив залишити їх, щоб знайти більш «важкий» гурт з більшими можливостями для живих виступів. Так він зустрів Кая Гансена і розпочав грати в його гурті "Second Hell". Незабаром гурт об'єднав зусилля з колишнім гітаристом "Powerfool" Міхаелем Вейкатом і змінив назву на Helloween. В оригінальному складі були Кай Гансен (гітара/вокал), Міхаель Вайкат (гітара), Маркус Гросскопф (бас-гітара) і Інґо Швіхтенберґ (ударні).

Докладніше: Helloween

Ґросскопф писав деякі пісні для гурту, які в основному використовувались на стороні Б, але після альбому Rabbit Don't Come Easy (який містив три пісні записані Маркусом), його композиції почали регулярно з'являтись на альбомах гурту.

Побічні проекти[ред. | ред. код]

Першим побічним проектом був гурт Shockmachine, де він зіграв одночасно на бас- і ритм-гітарах. Вони випустили альбом Shockmachine в 1998 році.

Маркус також зіграв на бас-гітарі на двох перших альбомах проекту Avantasia вокаліста Тобіаса Саммета гурту Edguy які вийшли у 2001 і 2002 роках.

Також він зіграв на виступі з оркестром гурту Uriah Heep в Солсбері, який був виданий на відео в 2001 році.[3]

Ґросскопф також працював з гуртом Kickhunter, який випустив свій перший альбом "Hearts and Bones" у 2002 році, і на якому Маркус зіграв роль бас-гітариста, гітариста і продюсера. У 2007 році вийшов їхній альбом Little Monsters

Але найбільш важливим і амбіційним його проектом є Markus Grosskopf's Bassinvaders.

Стиль[ред. | ред. код]

Стиль гри Ґросскопфа включає дуже помітні басові лінії, інколи він навіть грає соло (одні з найвідоміших композицій "Heavy Metal (Is The Law) або "Eagle Fly Free"). Він використовує як пальці так і медіатор, в залежності від пісні. Він використовує медіатор для більш зрозумілих, простих басових ліній, як в I Want Out або Just a Little Sign, і пальці для більш помітного звучання - на композиціях Eagle Fly Free або Halloween. Його стиль гри розширився на одному з останніх альбомів Helloween Keeper of the Seven Keys - The Legacy, де помітно більше соло і основних басових партій, на композиціях "Invisible Man", "Light the Universe" і навіть слеп на композиції "Mrs. God", але перед цим, в пісні "Goin' Home" з альбому Pink Bubbles Go Ape, слеп можна почути вперше в дискографії Helloween. Найбільше є його віртуозність можна почути на його проекті Markus Grosskopf's Bassinvaders.

Обладнання[ред. | ред. код]

Підсилювачі[ред. | ред. код]

  • Ampeg SVT 400 Watt amplifier
  • Ampeg SVT 8/10" Cabinets

Бас-гітари[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Interview with Helloween Bassist Markus Grosskopf by Luxi Lahtinen. [Архівовано 8 серпня 2011 у Wayback Machine.] metal-rules.com 18 july 2010. Retrieved 20 July 2011.
  2. http://www.helloween.org/markus-grosskopf.html [Архівовано 6 січня 2013 у Wayback Machine.] They covered songs from the The Sex Pistols, The Ramones, Sid Vicious, XTC, The Sranglers and others
  3. http://www.helloween.org/markus-grosskopf.html [Архівовано 6 січня 2013 у Wayback Machine.] He also played bass on Ken Hensleys and John Lawtons (Uriah Heep) new arranged orchestral version of “Salisbury”, which was performed live at the “Hamburg Markthalle” and was released on vidéo in 2001