Медальйон (фільм, 2003)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медальйон
англ. The Medallion
Жанр комедійний бойовикd[1][2][3], бадді-муві, кіно бойових мистецтв і фентезійний фільм[4][1][3]
Режисер Гордон Чанd[4][5][…]
Продюсер Альфред Чунd і Джекі Чан
У головних
ролях
Джекі Чан[1][2][3], Лі Еванс[d][1][5][2], Клер Форлані[1][5][2], Джуліан Сендз[5], Джон Ріс-Девіс[5][2], Ентоні Вонгd[5], Едісон Ченd, Ніколас Цеd[5] і Скотт Едкінс[5]
Оператор Артур Вонгd
Кінокомпанія Emperor Entertainment Groupd
Дистриб'ютор TriStar Pictures і Netflix
Тривалість 88 хв
Мова англійська
Країна Гонконг Гонконг, США США
Дата виходу Гонконг Гонконг 15 серпня 2003
США США 22 серпня 2003
Кошторис $50 000 000
IMDb ID 0288045
sonypictures.com/homevideo/themedallion/index.html

«Медальйон» (ориг. назва англ. The Medallion) — комедійний бойовик 2003 року, знятий гонконзьким режисером Гордоном Чаном. Це його перший англомовний фільм, до якого він також написав сценарій за участю Бея Логана, Пола Вілера, Беннета Джошуа Девліна та співпродюсера Альфреда Ченга.

Головні ролі зіграли Джекі Чан, Лі Еванс, Клер Форлані та Джуліан Сендс. Фільм був набагато менш успішним, ніж інші американські фільми Чана, такі як серія фільмів «Година пік», «Шанхайський полудень» і його продовження «Шанхайські лицарі». Вийшов на екрани 15 серпня 2003 року в Гонконзі та 22 серпня 2003 року в США, дистриб'ютор — TriStar Pictures. Однак у домашньому релізі бойовик поширювала компанія Screen Gems.

За сюжетом, Едді (грає Джекі Чан) — поліцейський Гонконгу, найнятий Інтерполом, щоб затримати кримінального авторитета, відомого як Змієголовий (грає Сендс), і не дати йому викрасти обраного хлопця з особливими здібностями та медальйоном, який дає надлюдську силу та безсмертя.

Значна частина фільму присвячена надприродним і містичним темам, хоча він наповнений екшном і гумором, характерним для фільмів Чана. Попри те, що фільм отримав негативні відгуки критиків, касові збори в Сполучених Штатах були досить великими, щоб Sony/TriStar Pictures отримали прибуток. Сукупно фільм провалився у прокаті, зібрав $34,3 млн, хоча виробничий бюджет складав $35–41 млн.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гонконгівський поліцейський Едді Янг (Чан) переслідує злочинця, який намагається викрасти хлопчика, що володіє медальйоном, за допомогою якого може воскрешати людей, перетворюючи їх на суперменів. Коли Едді гине, рятуючи малого, медальйон оживляє його і дає йому надлюдські здібності, однак те саме відбувається і з його противником (Сендс). Цю старовинна прикраса у нього намагаються відібрати останні члени древнього військового ордена, випадковим учасником якого він став. І в цій небезпечній справі допомагати йому буде чарівна Ніколь — дівчина, що вміє робити абсолютно все.

В ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

З прогнозованим бюджетом у 35 мільйонів доларів «Медальйон» на той час був найдорожчим гонконгським фільмом за всю історію.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]