Мелінда та Мелінда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мелінда і Мелідна
Melinda and Melinda
Жанр Комедія,Драма
Режисер Вуді Аллен
Продюсер Леті Аронсон,
Хелен Робін
Сценарист Вуді Аллен
У головних
ролях
Вілл Фарелл
Чиветел Еджіофор
Рада Мітчел
Оператор Вілмош Жигмонд
Композитор Йоганн Себастьян Бах
Художник Santo Loquastod
Кінокомпанія Fox Searchlight Pictures
Дистриб'ютор Fox Searchlight Pictures
Тривалість 99 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2004
Касові збори 20 100 000 $
IMDb ID 0378947
foxsearchlight.com/melindaandmelinda/

«Мелінда та Мелінда» (англ. Melinda and Melinda) — фільм Вуді Аллена, який вийшов у світ в 2004 році в Іспанії на Сант-Себастіанському кінофестивалі. Події фільму розгортаються в Манхеттені. Головна героїня фільму Мелінда (Рада Мітчел) знаходиться в двох життєвих ситуаціях: одній комічній, іншій драматичній. Рейтинг PG-13 від MPAA.

Сюжет[ред. | ред. код]

Якщо розглядати людське життя як театр, то виникає питання: у якому жанрі спостерігаємо ми це життя? Комеді? Трагеді? Чого в ньому більше?

За столиком ресторану друзі обговорюють, чого більше у житті — комічного чи трагічного. Автор успішних комедій переконаний, що люди шукають привід для сміху, щоб втекти від болю — його друг вірить у силу трагедії. Як приклад кожен розвиває історію, засновану на анекдоті про непроханих гостей — молодій жінці Мелінді, чиє життя пішло під укіс.

У драматичній версії розкриваються переживання Мелінди після важкого розлучення; комедійна версія подій розвивається в спальному районі, де Мелінда вносить сум'яття під час сусідської вечірки своєї спробою самогубства. Тут фігурує маса комічних персонажів з художньої богеми, включаючи безробітного актора, який заграє з Меліндою, і його дружину-режисера, найбільше стурбовану розкрученням банкіра для спонсорування нового проекту «Сонати про кастрацію».

У результаті виходять дві різні інтерпретації однієї історії: вони проходять паралельно один одному і мають різні жанрові основи, в яких Мелінда і її навколишні персонажі змінюються в залежності від трагічної або комедійної суті розповіді. Ці міркування з різних точок зору призводять до двох різних фіналів, у яких комедія залишається комедією, а трагедія — трагедією. Незважаючи на їхню тонку грань, вони не перетинаються хоча фактично близькі один до одного.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]