Меморандум про підтримку Україною операцій НАТО

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Меморандум 2002 року)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Меморандум про підтримку Україною операцій НАТО
Тип Меморандум
Підписано 9 липня 2002
Підписанти Україна і НАТО

Меморандум 2002 року — меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО на Атлантиці та штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі щодо забезпечення підтримки операцій НАТО з боку України.

Меморандум було ратифіковано 9 липня 2002 року. За Україну Меморандум підписував Державний секретар Міністерства оборони України з питань міжнародного співробітництва генерал-полковник В. І. Банник за штаби верховних головнокомандувачів збройних сил НАТО на Атлантиці та в Європі Заступний Верховного головнокомандувача адмірал Форбс І. А. Меморандум було ратифіковано Україною 3 березня 2004 року.

Метою Меморандуму стало встановлення політики і процедур для визначення місць забезпечення підтримки операцій або навчань та надання підтримки з боку країни, що приймає, силам, які дислокуються на її території, або силам, які отримують підтримку з боку країни-господаря під час операцій НАТО. [1]

Повна назва[ред. | ред. код]

Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО на Атлантиці та штабом Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі щодо забезпечення підтримки операцій НАТО з боку України.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Текст меморандуму з додатками на сайті Верховної Ради України. Архів оригіналу за 29 жовтня 2012. Процитовано 9 вересня 2014.

Джерела[ред. | ред. код]