Мері Крей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мері Крей
англ. Mary Creagh
Народилася 2 грудня 1967(1967-12-02) (56 років)
Ковентрі, Західний Мідленд, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політична діячка
Alma mater Пембрук-коледж, Лондонська школа економіки та політичних наук і Bishop Ullathorne RC Schoold
Знання мов англійська
Заклад Cranfield Universityd
Посада Shadow Secretary of State for Environment, Food and Rural Affairsd, Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Shadow Secretary of State for International Developmentd і Shadow Secretary of State for Transportd
Партія Лейбористська партія
Нагороди
Сайт marycreagh.com

Мері Гелен Крей (англ. Mary Helen Creagh; нар. 2 грудня 1967(19671202), Ковентрі, Англія) — британська політик-лейбористка. Член Палати громад від округу Wakefield[en] з 2005 року і тіньова Міністерка з міжнародного розвитку з листопада 2014. Крей раніше обіймала посаду тіньового Міністра транспорту і тіньового Міністра з питань навколишнього середовища, продовольства і сільських справ.

Біографія[ред. | ред. код]

Крей має ірландське походження. ЇЇ батько — працівник автозаводу, а мати — вчителька початкових класів. Вона здобула освіту у Пемброк-коледжі Оксфордського університету і Лондонській школі економіки. Була обрана до Королівського інституту лінгвістів.

Працювала у Брюсселі протягом чотирьох років, спочатку як стажерка у Європейському парламенті, а потім у Європейському молодіжному форумі. Вивчала підприємництво у Університеті Кренфілда, і провела 7 років як довірена особа в Ретбоуні, благодійній організації.

Крей входила до ради боро Ізлінгтон у Лондоні з 1998 по 2005, працювала лідеркою лейбористів у раді Ізлінгтона з 2000 по 2004.

Вона була парламентською секретаркою Міністра культури, ЗМІ і спорту Енді Бернема з 2006 по 2009. У червні 2009 року вона почала працювати у Міністерстві охорони здоров'я. У 2007 році була у числі депутатів, які підтримали Гордона Брауна на посаду лідера партії, а 2010 році — Девіда Мілібенда.

З 2007 по 2009 рік Крей була головою Лейбористського Руху за Європу.

Крей одружена з Адріаном Пулемом з 2001 року. У них є син Клемент (названий на честь колишнього прем'єр-міністра від Лейбористської партії Клемента Еттлі) і дочка Беатріс.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г TheyWorkForYou — 2006.

Посилання[ред. | ред. код]