Мисливці за скарбами

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мисливці за скарбами
Lost City Raiders
Жанр Катастрофа, пригоди, фантастика
Режисер Жан Де Сегонзак
Продюсер Марлоу Де Мардт
Бріджід Олен
Йонас Бавер
У головних
ролях
Джеймс Бролін
Йєн Сомерхолдер
Бен Кросс
Джеймі Кінг
Елоді Френк
Беттіна Циммерманн
Оператор Джуліо Біккарі
Кінокомпанія ProSieben
Sci Fi Channel
Tandem Communications
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США
Німеччина
Австрія
Рік 2008
Дата виходу 31 жовтня
Кошторис $6 млн
IMDb ID 1198403

«Мисливці за скарбами» (англ. Lost City Raiders) — американсько-німецько-австрійський фантастичний телефільм-катастрофа 2008 р. сценариста та режисер Жана де Сегонзака. Головні ролі виконали Джеймс Бролін, Йєн Сомерхолдер, Бен Кросс, Джеймі Кінг, Елоді Френк і Беттіна Циммерманн.

Сюжет[ред. | ред. код]

2048 рік. Глобальне потепління викликало світове затоплення. Рівень води піднявся до максимуму, більшість міст у всіх країнах ризикують бути змитими з лиця землі. Ватикан вважає, що існує легендарний скіпетр Собека, єгипетського бога води, який дав Мойсею владу над водою. З метою уникнення другого світового потопу Кардинал Баталья (Міхаель Мендл) вдається до допомоги Джона Кубіака (Джеймс Бролін), який разом з синами Джеком (Ієн Сомерхолдер) і Томасом (Джеймі Кінг), використовуючи потоп, займаються пошуками затонулих цінних предметів.

Про існування скіпетра знає також Ніколас Філімонов (Бен Кросс), відомий мільярдер, який хоче отримати його для своїх цілей: керуючи скіпетром, він підніме рівень води ще вище, скупить всі землі за мінімум, а після опустить рівень води. Родині Кубіаків допомагають Джованна (Беттіна Ціммерманн), колишня дівчина Джека, і Сара (Елоді Френк). Після смерті Джона вони надають впевненості синам у правильності того, що вони роблять.

У той час як Кардинал налаштований інакше і всіма силами намагається перешкодити, вважаючи, що це призведе до незворотних наслідків, команда виявляє, що може активувати давню камеру, що дозволить викликати зниження паводкових вод. Фільм закінчується тим, що команда разом вечеряє і переглядає карту з решти тридцяти однієї камери, куди вони повинні відправитися.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Німецький комерційний телеканал ProSieben, американська мережа кабельного телебачення Sci Fi Channel, австрійська виробнича компанія Tandem Communications стали продюсерами фільму. Його бюджет склав 6 млн. дол. США.

Про фільм вперше оголошено в березні 2006 р. Протягом декількох тижнів після оголошення виробництва фільм уже був попередньо проданий в Німеччині, Франції та Іспанії.

Спочатку зйомки мали розпочатися влітку 2006-го, але були відкладені до квітня 2008 р.

90-хвилинний фільм призначений для трасляції у двох частинах. Усесвітній телевізійний дебют стався 31 жовтня 2008 р. у Німеччині. Дебютував на Sci Fi Channel 22 листопада 2008-го.

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг фільму на сайті IMD — 4,0/10,[1] Rotten Tomatoes — 20% оцінка аудиторії.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lost City Raiders (2008). Архів оригіналу за 13 листопада 2013. Процитовано 16 січня 2014.
  2. Lost City Raiders (2008). Архів оригіналу за 16 січня 2014. Процитовано 16 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]