Мона Сімпсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж мультфільму
Мона Сімпсон
Mona Simpson
Стать жіноча
Вперше з'явився Mother Simpson
Озвучення Меґґі Розвел
Ґленн Клоуз
Вік 79
Колір волосся сиве
Робота хіппі, соціальна активістка
Родичі Син: Гомер
Чоловік: Абрахам Сімпсон

Мона Джей Сі́мпсон (англ. Mona J. Simpson)  — один з вигаданих персонажів мультсеріалу Сімпсони. Мона — мати головного героя серіалу Гомера Сімпсона. Вона з'являється у серіалі усього декілька разів, оскільки за сюжетною лінією втекла із Спрінгфілду і займалася правозахисною діяльністю у підпіллі.

Про персонажа[ред. | ред. код]

Мона Сімпсон — мама Гомера і дружина Ейба Сімпсона. Їй 79 років. Вона дуже рідко з'являється в серіалі через те, що переховується від поліції вже понад 20 років десь на півночі США. Вона знаходиться у розшуку тому, що разом із величезною юрбою озброєних демонстрантів-хіппі знищила у 1970-х роках лабораторію хімічної зброї Монтгомері Бернса. Мона сама була колись завзятим учасником руху хіппі і люто ненавиділа Монтгомері Бернса за його улюблену справу — забруднення навколишнього середовища старою та брудною АЕС, яка працює ще з 1952 року. За знищення лабораторії Бернс пообіцяв рано чи пізно знайти Мону. Таким чином, вона опинилася у розшуку, коли Гомерові було лише 12 років. Гомер не бачив свою маму протягом 26 років (коли йому вже зараз 38 років) і дуже її любить. Він навіть вкрав у Фландерса частину будинку, бо вдома для його мами не було місця, оскільки не залишилося жодної вільної кімнати.

Названа на честь рідної сестри Стіва Джобса, яку теж звали Мона Сімпсон.

У серіалі[ред. | ред. код]

У серіалі Мона Сімпсон з'являється не більше 5 разів. Гомер її часто звинувачує у всіх своїх душевних травмах. Незважаючи на свій поважний вік (їй 80) вона у добрій фізичній формі, але все ще переховується від поліції. Мона дуже цінує різні вироби з емблемою хіппі, які подарувала Бартові і Лізі. Вона дуже любить дітей й гостро критикує підхід Гомера щодо покарання Барта, коли він з усією силою і злістю починає душити хлопця. Мона також колись була такою, як Ліза і розуміє її проблеми та боротьбу за правду. У 19-му сезоні Гомер Сімпсон знаходить її мертвою.