Мортен Остергаард

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мортен Остергаард
дан. Morten Østergaard
Прізвисько Morten Morten Østergaard[1]
Народився 17 червня 1976(1976-06-17) (47 років)
Оргус, Центральна Ютландія, Данія
Країна Королівство Данія
Діяльність політик
Alma mater Оргуський університет, Risskov Gymnasiumd і ConVal Regional High Schoold
Знання мов данська
Членство ПАРЄ
Посада член Фолькетингуd[2], член Фолькетингуd, член Фолькетингуd, член Фолькетингуd, представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[3], заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[3], член Фолькетингуd, Education and Research Ministerd, Tax Minister of Denmarkd, Deputy Prime Minister of Denmarkd і Minister for Economic Affairsd
Партія Радикальна Венстре
Нагороди
Сайт radikale.dk/profile/164

Мортен Остергаард (дан. Morten Østergaard; нар. 17 червня 1976(19760617), Орхус) — данський політик, з 2014 року він був лідером Радикальної Венстре (Соціал-ліберальної партії).

У жовтні 2020 року він подав у відставку з посади лідера партії після справи про сексуальне насильство над партійною колегою , Лотте Рол(дан. Lotte Rod)-яку він спробував спочатку приховати.

Він вивчав політологію в Орхуському університеті, працював менеджером у своєму рідному місті. Він займався політичною діяльністю у Радикальній Венстре, заступник лідера партії з 2002 по 2005. У 2005 році він був вперше обраний до парламенту Данії.

У жовтні 2011 року він став міністром науки, інновацій та вищої освіти у першому уряді Гелле Торнінг-Шмідт. У лютому 2014 він був призначений міністром з питань податків у другому уряді того ж прем'єр-міністра, у вересні того ж року, коли Маргрете Вестагер став єврокомісаром від Данії, Остергаард замінив її на посаді заступника прем'єр-міністра — міністра економіки та внутрішніх справ (він також очолив соціал-лібералів).

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]