Музальов Борис Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музальов Борис Вікторович
рос. Музалёв Борис Викторович
Народився 13 квітня 1959(1959-04-13) (64 роки)
Одеса, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Місце проживання Одеса
Діяльність політик, підприємець
Галузь роздрібна торгівля
Alma mater Одеський національний медичний університет
Знання мов російська і українська
Партія СПУ
Нагороди
Почесна грамота Кабінету Міністрів України Грамота Верховної Ради України Почесна грамота Верховної Ради України

Бори́с Ві́кторович Музальо́в (13 квітня 1959, м. Ангарськ, Іркутська область) — український підприємець та політичний діяч, засновник компанії «Таврія-В».

Освіта[ред. | ред. код]

У 1981 р. закінчив Одеський національний медичний університет.

Діяльність[ред. | ред. код]


Діяльність в Одеському регіоні[ред. | ред. код]

За час депутатського правління ним було запропоновано цілу низку законопроєктів по благоустрою міста Одеси. Також як власник компанії «Таврія В» він створив близько 5000 робочих місць[джерело?]. Ця цифра регулярно збільшується у зв'язку з розширенням компаній.[3] Особливу увагу викликає заснований Борисом Вікторовичем благодійний фонд «Добрі люди». Фонд був заснований 2008 року. Головною метою фонду була допомога мешканцям Одещини. Особлива увага приділялася онкохворим дітям. Також організація займається постійною допомогою лікарням регіону (надання препаратів і необхідних матеріалів).

Нагороди[ред. | ред. код]

Нагороджений:

  • Почесною грамотою Кабінету Міністрів України № 8708 від 03.09.2004 р. «За особливий внесок в реформування національної економіки, розвиток підприємництва, ринкової інфраструктури, високі досягнення в професійній діяльності та на честь Дня підприємця нагороджується Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України».
  • Грамотою Верховної Ради України № 1026 від 20.09.2004 р. «За особливий внесок в розвиток малого та середнього бізнесу в регіоні, активну депутатську діяльність, високу професійну майстерність та ініціативність в роботі нагороджується Грамотою Верховної Ради України».
  • Почесною грамотою Верховної Ради України № 1206 від 19.09.2005 р. «За заслуги перед українським народом, значний особистий внесок в становлення та розвиток виробництва в нових економічних умовах, впровадження новітніх технологій в розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, багаторічну сумлінну роботу, високу професійну майстерність та з нагоди Дня підприємця нагороджується Почесною Грамотою Верховної Ради України».

Сімейний стан[ред. | ред. код]

Сімейний стан: розлучений, має доньку Музальову Дар'ю Борисівну 1987 року народження, сина Музальова Мартіна Борисовича 2007 року народження.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сайт «Retai.net»: Одесский ритейлер «Таврии В» выходит в Киев [Архівовано 6 жовтня 2014 у Wayback Machine.](рос.)
  2. Офіційний сайт «Соціалістична партія України». Архів оригіналу за 27 квітня 2007. Процитовано 8 червня 2011.
  3. Сайт «RetailStudio»: Чистый доход «Таврии В» за I квартал вырос на 14% [Архівовано 21 жовтня 2014 у Wayback Machine.](рос.)

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерактивна ілюстрація до «Орбиты влияния в одесской политике» (повний розмір) — Архів (рос.);
Профіль Музальова Бориса Вікторовича — Архів (рос.)