Музеї України (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музеї України
Країна видання Україна
Тематика музеї
Періодичність виходу раз на квартал
Мова українська
Адреса редакції м. Київ
Головний редактор Віктор Тригуб
Видавець Віктор Тригуб[1]
Засновник Віктор Тригуб
Засновано 2004
Передплатний індекс 09829 (в Укрпошта або в ДП «Преса»)

museum-ukraine.info

«Музеї України» — журнал. Науково-популярне загальноукраїнське видання.

Заснований 3 лютого 2004[2] року у Києві журналістом Віктором Тригубом. Паперова версія видавалася один раз на два місяці, з 2009 року — раз на квартал. З 2012 року паперова версія журналу більше не видається.

Журнал — єдиний спеціалізований друкований орган, який пише на музейні теми, проводить масштабні міжнародні розслідування, веде пошук українських культурних цінностей у світі.

Особливий напрям — дослідження закритих спецхранів російських музеїв і архівів, де зберігаються вивезені з України експонати і документи.

Часопис опублікував каталог всіх державних музейних закладів, багато пише про відомчі, громадські, приватні музеї, яких за підрахунками редакції понад 5000. До редакційної ради входять народні депутати, музейники, громадські діячі, Герої України. Шеф-редактор — Наталка Іванченко.

Головний редактор — Віктор Тригуб. Шеф-редактор — Наталка Іванченко. Редакція знаходиться в Києві.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сільченкова Ольга. Таємниці Межигір'я (PDF) // Вісті Київщини. — 2010. — Вип. №2 (лютий). Архівовано з джерела 5 березня 2016. Процитовано 28 грудня 2011.
  2. Перелік назв друкованих засобів масової інформації із загальнодержавною регіональною та зарубіжною сферою розповсюдження, зареєстрованих у 2004 році. www.minjust.gov.ua. Держінформ'юст. 2004. Архів оригіналу за 2 липня 2013. Процитовано 28 грудня 2011. 

Джерела[ред. | ред. код]