Мульміна Анастасія Костянтинівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анастасія Мульміна
Анастасія Костянтинівна Мульміна
Загальна інформація
Громадянство  Україна
Місце проживання Київ
Народження 27 квітня 1997(1997-04-27) (26 років)
Нікополь, Дніпропетровська область, Україна
Зріст 170 см
Спорт
Вид спорту художня гімнастика
Тренери Ястребова Олена Володимирівна
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Україна Україна
Художня гімнастика
Універсіади
Золото 2015 Кванджу Булави та обручі (групові вправи)
Срібло 2015 Кванджу Групове багатоборство
Срібло 2015 Кванджу Стрічки (групові вправи)

Анастасі́я Костянти́нівна Му́льміна (нар.27 квітня 1997, Нікополь, Дніпропетровська область) — українська спортсменка, художня гімнастка. Чемпіонка літньої Універсіади 2015 року в м. Кванджу (Корея) у групових вправах.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в м. Нікополь, Дніпропетровської області. Почала тренуватися під керівництвом тренера Ястребової Олени Володимирівни. 2009 року переїздить з Нікополя до Дніпропетровська, де продовжує тренування в Школі олімпійського резерву під керівництвом Альвіни Миколаївни Якимець. З 2011 до 2018 року тренувалася в Школі Дерюгіних. З 2019 року займається тренерською діяльністю. В 2021 році виступала за контрактом в швейцарському цирку Salto Natale.

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

  • у червні 2012 року в Нижньому Новгороді на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики завоювала бронзову медаль у вправі з м'ячем, у вправах з булавами посіла 6 місце.
  • в жовтні 2012-го під час клубного чемпіонату світу з художньої гімнастики у Токіо здобула бронзову медаль.
  • у травні 2015 року здобула три нагороди на міжнародному турнірі з художньої гімнастики в Холоні (Ізраїль) — третя в багатоборстві, срібні нагороди за виступи у правах з м'ячем і булавами.

2015[ред. | ред. код]

На літній Універсіаді в м. Кванджу Анастасія Мульміна у складі збірної України (разом із Євгенією Гомон, Валерією Гудим, Олександрою Грідасовою та Оленою Дмитраш) завоювала золото у командних вправах із булавами та обручами і срібло — у командних вправах із стрічками та у командному багатоборстві. На Чемпіонаті України 2015 року Мульміна була другою у вправах із обручем і третьою — в індивідуальному багатоборстві, вправах із булавами, м'ячем і стрічкою.

Джерела[ред. | ред. код]