Міжнародна виставка квітів «Flowers & HorTech Ukraine»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Flowers & HorTech Ukraine (з англ. Flowersквіти, HorTech — акронім від horticultural technologyтехнології садівництва) — виставка квітів формату «бізнес для бізнесу». Повна назва — Міжнародна спеціалізована виставка по квітковому бізнесу, садівництву, ландшафтному дизайну і флористиці.

Історія[ред. | ред. код]

Підґрунтям проекту Flowers & HorTech Ukraine став Фестиваль квітів “Місто Мрії”, заснований у 2001 р. громадською організацією «Союз українських квіткарів» та виставковою компанією «Місто Мрії». У 2001-2005 роках Фестиваль “Місто Мрії” проходив двічі на рік в м. Києві, в «Українському домі». У 2006 році з метою укріплення міжнародного статусу українські організатори запрошують до співпраці міжнародну виставкову компанію BTO Exhibitions B.V. [Архівовано 3 вересня 2011 у Wayback Machine.] (Нідерланди). Разом вони створюють новий проект – щорічну виставку формату «бізнес для бізнесу», що дістає міжнародної назви Flowers & HorTech Ukraine. Новий формат зумовив зміну місця проведення заходу, починаючи з 2006 року Flowers & HorTech Ukraine [Архівовано 23 липня 2010 у Wayback Machine.] проходить в «Міжнародному виставковому центрі».

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Flowers & HorTech Ukraine проходить щорічно в квітні протягом трьох робочих днів. У 2009 році Flowers & HorTech Ukraine проходила 1-3 квітня. У виставці взяли участь 140 компаній, з них 90 іноземних з 15 країн світу. За три за три дні роботи виставку відвідало більше 10000 відвідувачів. Виставкова площа (брутто) склала 4250 кв.м.

Тематики виставки[ред. | ред. код]

Flowers & HorTech Ukraine 2010[ред. | ред. код]

13-15 квітня 2010 року відбулася V Міжнародна спеціалізована виставка по квітковому бізнесу, садівництву, ландшафтному дизайну і флористиці Flowers & HorTech Ukraine 2010. У виставці взяли участь понад 140 компаній-учасниць із 15 країн світу. В роботі виставки вперше взяла участь Об’єднана Делегація з Нідерландів за підтримки Міністерства сільського господарства, природи та якості харчових продуктів цієї країни. В урочистій церемонії відкриття, що відбулася 13 квітня 2010 р., взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні - пан Пітер Ян Волтерс, Економічний і Торговий Радник Посольства Франції в Україні - пан Бернар Петро, Радник із сільськогосподарських питань Посольства Німеччини в Україні - пан д-р. Фолкер Зассе, перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців - пан С. Прохоров. Виставка супроводжувалась насиченою діловою програмою. Протягом 3 днів відвідувачі виставки мала нагоду відвідати майстер-класи [Архівовано 7 жовтня 2016 у Wayback Machine.] флористичного дизайну, які проводилися голландськими дизайнерами: Пітером ван дер Слуйсом [Архівовано 20 квітня 2010 у Wayback Machine.] та Фредом Зюдхестом [Архівовано 28 березня 2010 у Wayback Machine.]. Демонстрації відбулися підтримці спонсорських компаній: Baardse BV [Архівовано 3 лютого 2011 у Wayback Machine.], Import BLUMEX Export BV, Fides BV [Архівовано 25 травня 2010 у Wayback Machine.], C. Van Starkenburg BV, Zurel BV. 13 і 14 квітня Міжнародний центр цибулинних квітів (IFBC) (Нідерланди) проводив семінари з сучасних технологій вигонки цибулинних квітів (тюльпанів, лілій тощо). 13-15 квітня відбувся семінар «Організація ефективного та екологічного виробництва в садівництві». Організатори: INDEGA [Архівовано 15 липня 2010 у Wayback Machine.], Асоціація виробників товарів і технологій для садівництва, українське видання - каталог «Садова індустрія України» та журнал «Нескучный сад [Архівовано 17 липня 2010 у Wayback Machine.]». З підсумками Flowers & HorTech Ukraine 2010 можна ознайомитися на офіційному сайті виставки [Архівовано 12 травня 2009 у Wayback Machine.].

Flowers & HorTech Ukraine 2011[ред. | ред. код]

Flowers & HorTech Ukraine 2011 [Архівовано 23 липня 2010 у Wayback Machine.] відбудеться 12-14 квітня 2011 року.

Посилання[ред. | ред. код]