Мілкіленд-Україна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дочірнє підприємство "Мілкіленд-Україна"
Тип Дочірнє підприємство
Галузь Харчова промисловість
Засновано 1994
Штаб-квартира Україна Україна, Київ
Ключові особи Костянтин Лапцов (генеральний директор)
Продукція Цільномолочні продукти, сири, технічний казеїн, сухе знежирене молоко
Співробітники понад 6,5 тис. чоловік
Холдингова компанія Milkiland N.V.
www.milkiland.ua

Дочі́рнє підприє́мство (ДП) «Мілкіле́нд-Украї́на» — один з трьох провідних виробників молочної продукції на території України, який щорічно переробляє понад 420 тис. тонн молока. Підприємство входить до складу Групи компаній «Milkiland».

Компанія управляє 9 молокопереробними заводами, які розташовані на території 6 областей України. Всі заводи компанії сертифіковані згідно з міжнародними стандартами якості ISO 9001 та управління безпекою якості харчових продуктів HACCP. Заводи «Мілкіленд-Україна» виробляють незбираномолочну продукцію, сири, фасоване вершкове масло, вагове вершкове масло та сухі молочні продукти (суха молочна сироватка звичайна та демінералізована, кислотний та технічний казеїн, сухе знежирене молоко та сухе незбиране молоко). Продукція виробляється під брендами "Добряна" та «Коляда».

ДП «Мілкіленд-Україна» є одним з найбільших експортерів українських сирів в Росію. За результатами 2012 року, компанія займає другу позицію в рейтингу українських постачальників сирів в Росію з часткою в 29,7 %[1]. В 2012 році продукція ДП «Мілкіленд-Україна» виготовлена на ПП "КФ «Прометей» була заборонена Росспоживчнаглядом до імпорту на територію Російської Федерації в рамках україно-російської «сирної» війни. Імпорт сирів компанії був відновлений тільки в другій половині травня 2012 року. Торговельний конфлікт, за оцінками експертів, щомісяця завдавав українських сироварам збитки в 426 млн дол. США[2].

Команда ДП «Мілкіленд-Україна» налічує понад 6500 співробітників, які забезпечують виробництво, збір, обробку та переробку молока, а також дистрибуцію готової продукції.

Окрім переробних потужностей, компанія здійснює управління ТОВ «Мілкіленд-Агро», до складу якого входить 13 агрогосподарств з сукупним молочним стадом понад 3,5 тис. корів та 21 тис. га орендованих земельних угідь. Ферми, що входять до складу «Мілкіленд-Агро», займаються молочним скотарством та вирощуванням зернових.

У 2011 році «Мілкіленд-Україна» підтримало створення і встановило довгострокові партнерські відносини з 16 виробничими кооперативами, які об'єднали понад 17 тис. членів з сукупним молочним стадом близько 21 тис. корів. Це дозволило забезпечити стабільні поставки сировини на молокозаводи Групи і поліпшити якість молока, що закуповується у приватних виробників.

З 1999 року ДП «Мілкіленд-Україна» входить до складу «Національної асоціації молочників України» («Укрмолпром»), з 2008 — член Європейської бізнес асоціації (ЕВА), а з 2011 року — член Асоціації виробників молока[3].

Заводи ДП «Мілкіленд-Україна»[ред. | ред. код]

До складу ДП «Мілкіленд-Україна» входять 9 молокопереробних заводів в 6 областях України. До їх числа входять:

Структура компанії ДП «Мілкіленд-Україна»
  • Філія «Менський сир» Приватне підприємство "Консалтингова фірма «Прометей» (м. Мена, Чернігівська обл.)
  • Філія «Славутський маслоробний комбінат» Приватне підприємство "Консалтингова фірма «Прометей» (м. Славута, Хмельницька обл.)
  • Філія «Львівський молочний комбінат» Приватне підприємство "Консалтингова фірма «Прометей» (м. Львів)
Молокопереробні заводи ДП «Мілкіленд-України» на карті України
  • Приватне акціонерне товариство «Чернігівський молокозавод» (м. Чернігів)
  • Філія «Охтирський сиркомбінат» Приватне підприємство «Рось» (М. Охтирка, Сумська обл.)
  • Філія «Роменський молочний комбінат» Приватне підприємство «Рось» (м. Ромни, Сумська обл.)
  • Філія «Сумський молочний завод» Приватне підприємство «Аромат» (м. Суми)
  • Відкрите акціонерне товариство «Миргородський сироробний комбінат» (м. Миргород, Полтавська обл.)
  • Дочірнє підприємство «Агролайт» (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.)

Продукція[ред. | ред. код]

ДП «Мілкіленд-Україна» на своїх заводах виробляє продукцію під ТМ «Добряна», «Коляда», «Роменська» та «Кринка». Згідно з рейтингом 50 найпопулярніших брендів України, складених виданням «Фокус», ТМ «Добряна» посіла 22-е місце[4].

Компанія виробляє:

  • Незбираномолочна продукція
    • Незбираномолочна продукція ТМ «Добряна»[5]
    • Незбираномолочна продукція ТМ «Коляда»[6]
  • Сири
    • Сири ТМ «Добряна»[7]
    • Сири ТМ «Коляда»[8]
  • Масло фасоване
    • Масло ТМ «Добряна»[9]
    • Масло ТМ «Роменська»[10]
    • Масло ТМ «Кринка»[11]
  • Масло вагове
    • Масло солодковершкове «Селянське» ТМ «Добряна» 72,5 %[12]
    • Масло солодковершкове «Селянське» ТМ «Добряна» 73 %[13]
    • Масло солодковершкове «Селянське» ТМ «Добряна» 73 % поліам[14]
    • Масло солодковершкове «Екстра» ТМ «Добряна» 82,5 %[15]
  • Сухі молочні продукти
    • Суха сироватка, відповідно до стандарту Департаменту сільського господарства США (USDA)[16]
    • Суха молочна сироватка демінералізована[17]
    • Казеїн кислотний, технічний, відповідно до типових вимог[18]
    • Сухе знежирене молоко, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI «Extra Grade»)[19]
    • Сухе знежирене молоко, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI «Standard Grade»)[20]
    • Сухе незбиране молоко 25-26 %, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI «Extra Grade»)[21]

Продукція ТМ «Добряна» продається на всій території України та реалізується ДП «Мілкіленд-Україна» через партнерів, серед яких супермаркети та інші точки роздрібної торгівлі, а також дистриб'ютори в окремих населених пунктах країни. Окрім цього компанія здійснює продаж через заклади громадського харчування, промислові підприємства та інші канали збуту.

ДП «Мілкіленд-Україна» співпрацює з найбільшими мережами супермаркетів, в том числі «Fozzy», «Metro Cash & Carry», «Auchan», «Billa», «Фуршет» та «Велика Кишеня».

Нагороди та результати тестувань[ред. | ред. код]

Файл:Dobryana milk.png
Молоко ТМ «Добряна» в упаковці Ecolean

Продукція ТМ «Добряна» є багаторазовим переможцем Всеукраїнського конкурсу «100 найкращих товарів України». В списку переможців, в тому числі, фігурують термостатна сметана ТМ «Добряна»[22], термостатний біо-йогурт ТМ «Добряна», сирок глазурований ТМ «Добряна», сир м'який «Моцарелла», закваска з чорницею, кисломолочний продукт «Біфілайф» та інші. Лауреатами конкурсу стали, серед іншого, солодкий сирок «Сирочок» ТМ «Добряна»[22] та кисломолочний продукт «Біфілайф» 2,5 % жирності.

Продукція ТМ «Добряна» також отримує високі оцінки Центру незалежних експертиз «Тест». Серед іншого, оцінкою «відмінно» експерти відзначили Молоко постаризоване ТМ «Добряна»[23], Масло солодковершкове «Селянське» ТМ «Добряна»[24], Біойогурт з фруктовим наповнювачем «Полуниця» ТМ «Добряна»[25] та інші.

Соціальна відповідальність та участь у громадських заходах[ред. | ред. код]

ДП «Мілкіленд-Україна» є учасником програми «3 молочних продукти в день», проекту «Я люблю молоко»[26] та проекту «Здорова дитина — здорова нація»[27], організованих Асоціацією виробників молока України.

Дитяча екскурсія на «Сумський молокозавод» ДП «Мілкіленд-Україна»

ДП «Мілкіленд-Україна» підтримала Міський проект по підтримці дітей, хворих на ДЦП (м. Київ), Київський міський молодіжний центр, муніципальну соціальну службу (м. Київ), територіальний центр соціального обслуговування Чернігівської районної державної адміністрації.

ДП «Мілкіленд-Україна» надає благодійну допомогу[28] організації «Місто щасливих дітей», що займається підтримкою та розвитком мережі дитячих центрів допомоги дітям.

У рамках програми «Здорова дитина — здорова нація» в листопаді 2012 р. для учнів сумських спеціалізованих шкіл № 9 та 30 були проведені екскурсії на Сумський молокозавод, де їм розповіли про всі процеси приготування молочних продуктів і про їхню користь[29].

Компанія приділяє увагу захисту екології шляхом інвестування в найсучасніші енергоощадні технології на своїх промислових потужностях.

ДП «Мілкіденд-Україна» регулярно бере участь у регіональних громадських заходах. Продукція ТМ «Добряна» була представлена на фестивалі «Сиру і вина» у м. Львові, що проходив з 19 по 21 жовтня 2012 року[30]. Спеціально для заходу компанія зготувала 200-кілограмовий сирник[31]. Також ТМ «Добряна» брала участь в проведенні Свята вареника, що відбулось 25 серпня у Львові[32].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Топ-10 экспортеров сыра по итогам 2012 года. delo.ua. 11 лютого 2013. Архів оригіналу за 16 лютого 2013. Процитовано 12 лютого 2013.
  2. Эксперты: Потери украинских производителей из-за "сырной войны" - 426 млн долларов в месяц. delo.ua. 15 березня 2012. Архів оригіналу за 16 лютого 2013. Процитовано 28 серпня 2013.
  3. Сотрудничество с государственными и не государственными организациями. Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". 18 квітня 2013. {{cite web}}: Недійсний |deadurl=unknown-host (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  4. Фокус представил 50 самых популярных украинских брендов. Focus.ua. 14 вересня 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  5. Незбираномолочна продукція ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". Архів оригіналу за 25 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  6. Незбираномолочна продукція ТМ "Коляда". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". Архів оригіналу за 25 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  7. Сири ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  8. Сири ТМ "Коляда". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". Архів оригіналу за 4 листопада 2011. Процитовано 17 грудня 2012.
  9. Масло ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  10. Масло ТМ "Роменська". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  11. Масло ТМ "Кринка". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  12. Масло солодковершкове ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  13. Масло солодковершкове ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  14. Масло солодковершкове ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  15. Масло солодковершкове "Екстра" ТМ "Добряна". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  16. Суха сироватка, відповідно до стандарту Департамента сільського господарства США (USDA). Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  17. Суха молочна сироватка демінералізована. Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  18. Казеїн кислотний, технічний, відповідно до типових вимог. Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  19. Сухе знежирене молоко, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI "Extra Grade"). Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  20. Сухе знежирене молоко, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI "Standard Grade"). Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  21. Сухе незбиране молоко 25-26%, відповідно до вимог American Dairy Products Institute (ADPI "Extra Grade"). Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  22. а б Термостатна сметана ТМ "Добряна" стала переможцем національного конкурсу "100 найкращих товарів України". Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". 29 жовтня 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  23. Тест: молоко Львовского региона. В поисках хорошего молока едем во Львов. Центр незалежних експертиз "Тест". 8 листопада 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  24. Тест: сливочное масло. Полезный жир – сливочное масло. Центр незалежних експертиз "Тест". 8 листопада 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  25. Тест: йогурт питьевой. Дело Мечникова живет!. Центр незалежних експертиз "Тест". 19 травня 2010. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  26. Про проект ILOVEMILK.INFO. Офіційний сайт проекту "Я люблю молоко". Архів оригіналу за 15 серпня 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  27. «Здорова дитина — здорова нація». Офіційний сайт проекту "Я люблю молоко". Архів оригіналу за 15 серпня 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  28. У Чернігові відбувся IX обласний благодійний фестиваль дитячої та юнацької творчості “Звичайне диво”. Інформ-агенція "Чернігівський монітор". 6 листопада 2012. Архів оригіналу за 19 січня 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  29. ДП "Мілкіленд-Україна" показало школярам, як виробляється молоко. Офіційний сайт ДП "Мілкіленд-Україна". 30 листопада 2012. {{cite web}}: Недійсний |deadurl=404 (довідка)[недоступне посилання з липня 2019]
  30. Свято сиру та вина. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  31. ТМ "Добряна" пригостила львів'ян гігантським сирником. ІА "Головні новини Львова". 22 жовтня 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.
  32. ТМ "Добряна" запрошує на свято вареника. 22 серпня 2012. Архів оригіналу за 13 лютого 2013. Процитовано 17 грудня 2012.

Джерела[ред. | ред. код]

Офіційний сайт Дочірнього Підприємства «Мілкіленд-Україна»