Місяць-44

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місяць-44
Moon 44
Жанр Науково-фантастичний бойовик
Режисер Роланд Еммеріх
Продюсер Роланд Еммеріх
Сценарист Роланд Еммеріх
У головних
ролях
Майкл Паре
Ліза Айкхорн
Дін Девлін
Браян Томпсон
Леон Ріппі
Малкольм Макдавелл
Оператор Karl Walter Lindenlaubd
Композитор Джоел Голдсміт
Кінокомпанія Centropolis Film Productions
Дистриб'ютор Moviestore Entertainment
Overseas Film Group
Тривалість 98 хв.
Мова англійська
Країна Німеччина
Рік 1990
Кошторис DEM 7 млн
IMDb ID 0097910

«Місяць-44» (англ. Moon 44) — німецький науково-фантастичний бойовик виробництва студії Centropolis Film Productions, режисер — Роланд Еммеріх. Головні ролі виконували Майкл Паре і Ліза Айкхорн, другорядну — Браян Томпсон.

Сюжет[ред. | ред. код]

Галактична гірничодобувна корпорація розробляє безлюдні планети для отримання прибутку. Видобуті корисні копалини доставляються на Землю за допомогою автоматичних космічних кораблів — шатлів. Деякі з планет зазнають атак невідомого ворога, який застосовує роботизовані літальні апарати. Шатли з корисними копалинами пропадають під час гіперпереходу.

Рада директорів корпорації вважає, що втрата супутників менш небезпечна для фірми, ніж втрата шатлів і посилає на планету Місяць-44 детектива для виявлення причин зникнення шатлів. Одночасно рада вирішує посилити оборону планети за допомогою принципово нової системи оборони. Принцип системи полягає в тому, що бойові вертольоти управляються тандемом пілот-оператор, причому оператор перебуває на стаціонарному пункті управління. Оператор повинен володіти певними психічними даними, і на цю роль підходять тільки підлітки. Однак, оскільки планета знаходиться під загрозою нападу, людей для гарнізону набирають із злочинців, які володіють професією пілота.

Детектив Стоун включається в партію ув'язнених, що вирушають на планету. Його становище ускладнюється тим, що серед ув'язнених є кримінальник, якого він власноруч посадив за ґрати. Після прибуття починається робота з вивчення системи захисту та відпрацювання польотів. Кримінальники намагаються нав'язати підліткам-операторам «життя за поняттями», але ті успішно протистоять насильству.

З'ясовується, що командир станції майор Лі підкуплений конкурентами, а від ради директорів йому дані вказівки у разі нападу на Місяць-44 пожертвувати людьми заради порятунку шатлів. Він перепрограмовує шаттли на нові координати виходу з гіперстрибка і збирається передати їх конкурентам.

Детектив Стоун дізнається про плани зрадників, але починається напад. Екіпаж, залишивши пілота і оператора для прикриття, евакуюється. Детектив Стоун вручає блок із записаними координатами голові корпорації.

Ролі[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]