Місія нездійсненна 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місія нездійсненна 3
Mission: Impossible III
Офіційний український постер
Жанр пригодницький бойовик
Режисер Джей Джей Абрамс
Продюсер Том Круз
Паула Вагнер
Сценарист Алекс Куртцман
Роберто Орчи
Джеффрі Абрамс
На основі Місія нездійсненна (телесеріал, 1966)
У головних
ролях
Том Круз
Філіп Сеймур Гоффман
Вінг Реймс
Мішель Монаган
Біллі Крудап
Лоуренс Фішборн
Джонатан Ріс-Майєрс
Оператор Деніел Міндел
Композитор Майкл Джаккіно
Художник Scott Chamblissd
Кінокомпанія Paramount Pictures
Дистриб'ютор B&H (Україна)
Тривалість 126 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2006
Дата виходу 24 квітня 2006 (Італія)
4 травня 2006 (Україна)
Кошторис $150 млн.
Касові збори $397.8 млн.
IMDb ID 0317919
Попередній «Місія нездійсненна 2»
Наступний «Місія нездійсненна 4»
paramountmovies.com/movies/mission-impossible-iii
CMNS: Місія нездійсненна 3 у Вікісховищі

«Місія нездійсненна 3» (англ. Mission: Impossible 3) — американський пригодницький бойовик 2006 року, знятий режисером Джеффрі Абрамсом спільно США та Німеччиною. Виконавцем головної ролі, а також одним із продюсерів, є Том Круз, який зіграв спеціального агента Ітана Ганта. У фільмі також знялись Філіп Сеймур Гоффман, Вінг Реймс, Мішель Монаган, Біллі Крудап, Лоуренс Фішборн та Джонатан Ріс-Майєрс. Є продовженням бойовиків «Місія нездійсненна (фільм)» (1996) та «Місія нездійсненна 2 (фільм)» (2000). З цим фільмом титульна назва серії фільмів українською змінилася з «Місія нездійсненна» на «Місія нездійсненна».

Прем'єра фільму відбулася 24 квітня 2006 року в Італії. Згодом, 4 травня 2006 року, стрічка вийшла в прокат в Україні, а 5 травня 2006 року — в США.

Сюжет[ред. | ред. код]

Спецагент Ітан Гант опинився в полоні невідомого чоловіка, котрий допитується де справжня «кроляча лапка». Викрадач погрожує вбити його наречену Джулію, якщо той не розкаже. Ітан погоджується добути потрібну «кролячу лапку».

Дія переноситься на якийсь час у минуле. Ітан, розважаючись з нареченою в ресторані перед заручинами, отримує повідомлення від агента Джона Максгрейва. Той передає фотокамеру із записом про зникнення агента Ліндсі Ферріс, яка слідкувала за торговцем зброєю Оуеном Девіном. Річ у тому, що Ітан навчав Ліндсі. Агент вирушає в Берлін знайти її, до нього приєднуються Лютер Стікел, Деклан Громлі та Зен.

Команда Ітана вислідковує викрадачів і оточує будівлю, де утримують Ліндсі, кулеметними турелями. Гант проникає всередину, знаходить ученицю і тікає з нею, поки охорона спантеличена обстрілом турелей. Деклан забирає агентів на гелікоптері, але їх переслідує гелікоптер Оуена. Виявляється, в голову Ліндсі вживлено мініатюрну бомбу. Ітан намагається спалити бомбу дефібрилятором, але розряд виявляється недостатнім. Хоча ворожий гелікоптер вдається збити, Ліндсі гине. Директор ЦРУ Теодор Брассел відсторонює Ітана від завдання. Засмучений агент повертається додому.

На похоронах Ліндсі Ітан довідується, що вона лишила для нього сховану в конверті магнітну мікрокрапку. Там немає ніяких зображень, але спроба розгадати таємницю мікрокрапки приводить до хакера Бенджі Данна. Хакер знає, що Девіан невдовзі перебуватиме у Ватикані. Після заручин Ітан збирає команду знову аби розшукати Девіана та помститись за ученицю.

Команда проникає до Ватикану, пробивши стіну, та вислідковує лиходія. Зен виливає на Девіана вино, змусивши його піти у вбиральню. Ітан присипляє там Девіана й видає себе за нього, одягнувши маску. Лютер робить на основі зразка голосу Оуена голосовий імітатор. Авто Оуена агенти підривають, тож його вважають загиблими. Втім, охоронець підозрює, що щось негаразд.

Везучи Девіана на літаку, Ітан допитує його, той погрожує знайти дружину Ітана та розправитись із нею. Він згадує «кролячу лапку», за перешкоди в пошуку якої убив Ліндсі. В пориві люті Гант ледве не викидає Оуена з літака, але Лютер зупиняє його. Коли група прилітає в США, конвой з Девіаном атакує безпілотник його спільників. Вони повертають в'язня, Ітан намагається їм завадити, стріляючи з кулемета, але набої закінчуються і лиходій тікає.

Оуен телефонує Ітану з погрозою викрасти Джулію. Ітан поспішає врятувати її, але люди Оуена встигають викрасти Джулію. За її життя той вимагає добути «кролячу лапку». Теодор затримує Ітана за самоуправство та ув'язнює. Проте спільник Оуена, агент Масгрейв, допомагає йому втекти з-під варти, Ітан обманює охорону й вибирається на вулицю. За наведенням від Девіана агент вирушає в Шанхай, де й схована його ціль.

Лютер, Зен і Громлі приєднуються до Ітана та марно відмовляють його від зухвало плану викрадення «кролячої лапки». Ітан стрибає з одного хмарочоса на інший, поки Зен відвертає увагу охорони. Йому вдається викрасти «кролячу лапку» та зістрибнути з хмарочоса на парашуті. Кілька разів таємнича річ майже губиться, та все ж Громлі підбирає Ітана на авто. Оуен призначає місце зустрічі.

Ітану дають випити снодійне й отямлюється він поряд із Джулією в полоні Оуена. Той вважає, що «кроляча лапка» підроблена і наказує застрелити Джулію. Коли наказ виконують, приходить Мосгрейв і показує, що під маскою Джулії була перекладачка Девіана, котру він покарав за те, що не помітила у Ватикані Ітана. Гант розуміє, що Мосгрейв навів Оуена на Ліндсі. Мосгрейв намагається схилити Ітана на бік Девіана, мовляв, якщо Оуен скористається «кролячою лапкою» для терактів, США матиме привід для миротворчої операції та поширення свого впливу. Ітану вдається звільнитись і зателефонувати до свого колеги Бенджі, повідомивши свої координати. Бенджі допомагає втекти та розшукати Оуена. Девіан перемагає Ганта у двобої та збирається застрелити, проте в останню мить Ітан викидає лиходія у вікно, де того збиває вантажівка. Ітан звільняє Джулію, але здогадується, що йому вживлено мікробомбу. Він доручає Джулії вразити його струмом, а потім реанімувати.

Ітан повертається з дружиною і США, де просить звільнити його. Також він запитує в Брассела що таке «кроляча лапка», але той обіцяє розповісти згодом.

В ролях[ред. | ред. код]

Український дубляж[ред. | ред. код]

Фільм дубльовано українською студією Так Треба Продакшн на замовлення vod-провайдера sweet.tv у 2020 році.[1]

  • Режисер дубляжу — Галина Железняк
  • Звукорежисери запису — Андрій Єршов, Дмитро Бойко, Ярослав Зелінський, Олексанлр Кривов'яз
  • Звукорежисер постпродакшн — Дмитро Бойко

Ролі дублювали: Андрій Федінчик, Дмитро Терещук, Володимир Терещук, Наталя Поліщук, Андрій Соболєв, Олександр Шевчук, Євген Пашин, Дмитро Гаврилов, Борис Георгієвський, Людмила Чиншева, Олег Стальчук, Вікторія Москаленко, Вікторія Левченко, Оксана Гринько, Кирило Татарченко та інші.

Касові збори[ред. | ред. код]

За перший вікенд прокату в США фільм зібрав майже 48 мільйонів доларів, а загальносвітові світові збори склали понад 397 мільйонів доларів США.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]