Міс мільйонерка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міс мільйонерка
рос. Мисс миллионерша
Жанр трагікомедія
Режисер Олександр Рогожкін
Сценарист Анатолій Усов
У головних
ролях
Микола Караченцов
Тетяна Міхалевкіна
Юрій Дубровін
Олена Мельникова
Наталія Назарова
Оксана Мисіна
Микита Михайлівський
Володимир Тягічев
Олександр Новиков
Віктор Бичков
Оператор Іван Багаєв
Композитор Владислав Панченко
Кінокомпанія «Ленфільм»
Тривалість 90 хвилин
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1988
IMDb ID 0174924

«Міс мільйонерка» (рос. «Мисс миллионерша») — російський радянський художній фільм Олександра Рогожкіна, знятий на кіностудії «Ленфільм» 1988 року.

Зміст[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається у другій половині 80-тих років 20 століття, за часів перебудови. Все має бути обнадійливо і красиво, а особливо на телебаченні. А репортерові, який мріє робити матеріали на злободенні теми, доручають зняти сюжет про мільйонного жителя. Уся група займається пошуком підходящої і правильної кандидатури на цю роль. І ось, коли вона знайдена і сюжет випущений в ефір, виявляється, що родина ця далека від благополуччя.

Ролі[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Технічні дані[ред. | ред. код]

Фільм знятий в Нижньому Новгороді (в той час Горькому). При цьому чисельність населення в Горькому перевищила 1 млн осіб якраз в 1985 році, тобто за три роки до випуску фільму.

Цікаво, що у фільмі зустрічається багато невідповідностей щодо реальних місць зйомок, коли герої рухаються по одній вулиці, а потім опиняються на зовсім інший. Автомобілі в фільмі рухаються по пішохідній вулиці Велика Покровська (в той час Свердлова), а святкова хода по ній направляється спочатку в одну, а потім в протилежну сторону. Це не так важливо. Сам працював на цій картині. Все було зроблено чесно. А те, що рухалися туди-сюди, так це тільки горьковчанин зрозуміє, а картину показували під всьому СРСР.

Ще нестикування - наприкінці фільму Коваль їде на машині з двірниками, потім його зупиняють на посту ДАІ, а потім він під'їжджає в господарство вже без двірників на машині.

Посилання[ред. | ред. код]